LA MINE-N CARTIER

TOP 10 cele mai stupide și nocive investiții ale Primarului Robert Negoiță în Sectorul 3

Pentru a-și atinge obiectivele de modernizare și europenizare a Sectorului 3, Robert Negoiță a dus în anul 2014 un război continuu cu spațiile verzi, a aprobat în forță o serie de lucrări precum ar fi amplasarea bordurilor roz de-a lungul marilor bulevarde, construirea parcărilor și aleilor din dale de beton. Pe lângă aceste lucrări de infrastructură, Robert Negoiță a amplasat o serie de „obiecte de mobilier urban” menite să atragă trecătorii din centrul Capitalei către alte artere mai puțin circulate. 

La preluarea mandatului de primar al Sectorului 3 Robert Negoiță și-a stabilit o serie de priorități. Printre acestea se numărau:

– reabilitarea termică gratuită a blocurilor

– „Plecând de la reabilitare, întregul spaţiu va fi reconstruit. Aleile şi grădinile dintre blocuri vor fi reamenajate. Fiecare colţ de cartier va fi desenat după particularităţile lui, evitându-se o uniformizare obositoare”, susţinea în iunie 2012 edilul Robert Negoiţă. Detalii AICI.

– construcţia unui spital generalist nou în Sectorul 3

– renunţarea la taxa pe gunoiul menajer în Sectorul 3

– transparenţă în cheltuirea banilor publici, toate contractele administraţiei locale urmând să fie publicate pe site-ul instituţiei

– creşterea suprafeței verzi pe cap de locuitor în Sectorul 3 și amenajarea de noi parcuri.

Însă până acum edilul Robert Negoiță s-a remarcat doar prin aberații arhitecturale intens contestate de locuitorii sectorului.

TOP 10 ABERAȚII ARHITECTURALE în sectorul condus de R. Negoiță:

10. Toaletele publice din parcuri au fost vopsite în culoarea „preferată” a edilului Negoiță – roz. 

wc

9. Bănci roz, mov-radiant și galben au fost amplasate în parcurile mici (împrejmuite de garduri de 2 metri și încuiate pe timp de noapte).

banci

8. Vechile borduri de pe marile bulevarde au fost înlocuite cu borduri de culoare roz sau cum le spune edilul Negoiță: „diafragme de beton colorate în masă”. După ce a schimbat bordurile din zonele centrale, primarul s-a apucat și de modernizarea străzilor secundare din sector. Exemplele sunt nenumărate pe rețelele de socializare și în grupurile de inițiativă Prietenii Parcului IOR și Cetățean Sector 3 au devenit un for public în care cetățeniii postează fotografii cu lucrările efectuate în zona lor și neregulile pe care le depistează.

borduri

roz

7. Angajaţii unei firme de pază patrulează de-a lungul ghivecelor cu flori puse între liniile de tramvai din Sectorul 3.  Firma respectivă mai apără un obiectiv din sector: sediul Poliţiei Locale. 

ghiveci

 paznici

6. Gardurile verzi de aprox. 2 metri ce îngrădesc blocurile sau „pușcării”, după cum le mai spun locuitorii. 

garduri

5. Un nou trend în ceea ce privește distrugerea spațiului verde este betonarea spațiului dintre copaci cu dale. 

dale

Pe lângă aceste lucrări, cetățenii au sesizat și faptul că în unele zone este scos chiar și gardul viu pentru a se betona cu dale roz de beton.

gard

4. Pietrele decorative de la baza multor copaci din Sectorul 3 care au fost lipite de sol cu un lac poliesteric incolor pentru a proteja pietrele decorative. Metoda a fost intens contestată de bucureștenii care consideră că zeci de copaci din Sectorul 3 se usucă din această cauză. Detalii aici.

lipici

3. Distrugerea sistematică a spațiilor verzi din tot sectorul pentru crearea unor alei din dale de beton, cât și pentru crearea spațiilor de parcare „la cererea locuitorilor”.

parcari

alee

Exemplele de acest fel sunt cel mai frecvent invocate din cauza lipsei de viziune și a lucrărilor de calitate îndoielnică. Încadrarea unei alei în garduri cu bază de beton a dus la blocarea trecerii de fiecare dată când plouă, întrucât apa nu mai are unde să se scurgă.

alee

2. Mișcarea de protest împotriva acestor investiții a pornit însă numai după ce locuitorii au aflat că Robert Negoiță intenționa să betoneze 3.000 mp din parcul IOR pentru construcția unei săli multifuncționale de 10,5 milioane de euro. Autoritățile au abandonat amplasarea controversatei clădiri în parc, însă proiectul „de suflet” al primarului se va realiza într-un alt loc din sector.

sala

1. Pe primul loc în topul marilor realizări edilitare ale lui Robert Negoiță se află transformarea Bulevardului Unirii în bulevardul pergolelor colorate și a iluminatului cu benzi led, „Bulevardul Artelor cu Unicorn”, „Bulevardul Parcărilor” și, în prag de iarnă, „Bulevardul Patinoar” cu zid „aripă, nai întors”.

„Zidul Rușinii” amplasat lângă Magazinul Unirea.

zid

Romburi de culoare grena – patinoar pe timp de ploaie sau ninsoare.

romburi

Lucrările de pe Bulevardul Unirii au dus la înjumătățirea spațiului verde, iar copacii au fost mutilați și îngropați în beton pentru a face loc parcărilor. 

parcare unirii

Statuia unui unicorn alb amplasată pe Bulevardul Unirii pentru evenimentul „555 de minute de cultură”.

Pietre „funerare” din marmură pe Bulevardul Unirii.

Pergole colorate pe bulevardul Unirii.

Sistem de iluminat multicolor pe marginea trotuarului


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button