HUFFLA MINE-N CARTIERLIBERTATEA

Sectorul 2. Tramvaiul 21 se transformă în metrou ușor, iar linia se extinde până în voluntari. Dezbatere publică

Apare o nouă linie de METROU UȘOR în București. Vestea serii în Capitală

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, are planuri mari. El vrea să transforme tramvaiul 21 în metrou ușor cu bani europeni și să extindă linia în Voluntari. Deocamdată proiectul său va intra în dezbatere publică.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, vrea să transforme tramvaiul 21 în metrou ușor, adică să-l ducă sub pământ, și să extindă linia până în Voluntari, a explicat edilul pentru HotNews.ro.

Deocamdată este vorba despre o idee, iar pentru realizarea proiectului vor fi accesați bani europeni, prin Green deal – PNRR.

Problema este că transportul public nu este în competența Primăriei de sector, ci la Primăria Capitalei, deci trebuie acordul instituției, iar pentru extinderea în Voluntari, trebuie să fie de acord și primarul Florentin Pandele.

Mihaiu mai spune că actuala bandă unică, făcută de administrația Firea, nu este foarte eficientă din cauza conflictelor de trafic din intersecții, iar miza este ca tot mai mulți oameni să renunțe la mașina personală și să folosească transportul public.

Deocamdată acesta nu a dat cifre nici cât costă, nici până unde va ajunge linia în Voluntari, aceste lucruri fiind oricum stabilite în urma unui studiu de fezabilitate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button