Sectorul 2. Taxa specială de salubrizare a fost votată. Cât costă?

10 feb. 2021
182 Afișari
Sectorul 2. Taxa specială de salubrizare a fost votată. Cât costă?

Consiliul Local al Sectorului 2 s-a reunit în ședință extraordinară pentru a supune la vot taxa specială de salubrizare aplicată persoanelor fizice care nu au încheiat contracte individuale cu o firmă de profil.

Cum în acest moment, la nivelul Sectorului 2, nu există niciun contract individual încheiat cu firma de salubrizare Supercom, iar dezbaterea publică asupra tarifului plătit la nivelul sectorului va depăși data de 1 martie, s-a luat decizia aplicării unei perioade de grație. Astfel, de la 1 martie 2021, cuantumul taxei va fi de 10 lei/persoană/lună, dar numai până pe 31 mai 2021.

Din 1 iunie 2021, persoanele fizice care nu au încheiat contracte individuale pentru prestarea serviciilor de salubrizare menajeră vor achita 21,50 lei/persoană/lună. Declararea persoanelor care locuiesc în imobil aparține proprietarilor, care vor depune o declarație tipizată la Direcția Venituri Buget Local Sector 2.

Taxa specială de salubrizare se va putea plăti în două tranșe: prima până la 30 iunie, a doua până la 30 noiembrie.

Reamintim, tariful pentru prestarea serviciilor de salubrizare menajeră se află în dezbatere publică. Printre noutăți reținem sintagma “poluatorul plătește”, adică asociațiile de locatari vor plăti cât aruncă.

Dacă gunoiul este selectat, fracția uscată va fi plătită cu 0,99 lei/tonă, fracția umedă cu mult mai mult. Se speră ca, în acest fel, să fie încurajată colectarea selectivă de către contribuabili.

Cookies