ARHIVA B365

Sectorul 2: Se lansează Şcoala Socială Sportivă, în parteneriat cu Fundaţia Real Madrid

Primăria Sectorului 2 cu sprijinul Fundației Real Madrid lansează proiectul „Școala Socială Sportivă”, eveniment care va avea loc marți, 10 martie, orele 13.00 în incinta sălii de sport a Școlii Gimnaziale Grigore Ghica Voievod din str. Lăptari Tei nr. 23, sector 2.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 2 şi Primăria Sectorului 2, în parteneriat cu „Asociaţia F.D.P. – Protagonişti în educaţie”, lansează proiectul care se adresează pentru început unui număr de 20 de copii cu vârste cuprinse între 7 – 14 ani, care provin din familii cu o situaţie economică dificilă, fapt ce presupune incluziunea socială a acesora inclusiv prin sport. 

La eveniment va participa Santiago Pellón Olmedo, adjunctul ambasadorului Spaniei în România, membrii ai Fundației Real Madrid, mari fotbaliști români, oficiali ai Federației Române de Fotbal, informează administraţia locală într-un comunicat de presă remis la redacţie. 

Implementat în România de „Fundaţia Real Madrid”, apartinând celebrului Club de Fotbal Real Madrid, în parteneriat cu „Asociaţia F.D.P. – Protagonişti în educaţie”, proiectul „Școala Socială Sportivă” urmărește incluziunea tinerilor prin sport și prevenirea abandonului şcolar în rândul copiilor defavorizați.

„Acest proiect este dedicat copiilor din comunitatea noastră și derularea lui a fost posibilă prin implicarea activă a D.G.A.S.P.C. Sector 2 și a Asociaţiei F.D.P. – Protagonişti în educaţie. Consider că sportul are capacitatea de a crește performanțele școlare ale copiilor prin integrare și incluziune socială, de a le crește încrederea în sine, oferindu-le o șansă de a se dezvolta armonios și de a fi valorizați de comunitate. Vrem să ajutăm copiii oferindu-le servicii de specialitate pentru a nu abandona școala și sperăm ca această colaborare să fie un exemplu pentru toți cei care doresc să se implice activ în viața comunității sectorului 2”, a declarat primarul Sectorului 2, domnul Mugur Mihai Toader.

Copiii, beneficiari ai proiectului, vor fi incluşi într-un program de antrenamente săptămânale, desfăşurate după metodologia marelui club spaniol, vor vizita echipe de fotbal renumite și vor beneficia de tabere sportive.

„Antrenamentele reprezintă o activitate conexă la educație, obiectivul fiind acela de a promova participarea la activități sportive a tuturor copiilor, fără discriminări, indiferent de sex, rasă, religie, etnie, proveniență socială. S-a constatat că prin sport, copiii sunt mai responsabili în luarea deciziilor, au devenit mult mai motivați să aibă rezultate școlare bune și au dezvoltat comportamente pozitive în relația cu părinții, dar și cu reprezentații școlilor (învățători, profesori)”, a precizat Simona Carobene, director executiv FDP-Protagoniști în Educație.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button