BAZAR

Sectorul 2 construieşte un adăpost nou pentru câini

Potrivit studiului de fezabilitate, aprobat joi de consilierii locali ai Sectorului 2, valoarea totală a investiţiei în adăpostul de câini ar urma să se ridice la 2,5 milioane lei cu TVA. Conform documentului, realizarea proiectului va dura un an, plata urmând să fie efectuată pe parcursul a doi ani de la demararea lucrărilor.

„Datorită contextului actual şi a creşterii numărului de câini fără stăpân, abandonaţi şi adăpostirea animalelor ridicate de la persoane decedate care au deţinut animale de companie sau aşa numiţii colecţionari de animale se impune înfiinţarea unui nou adăpost care să aibă ca scop ridicarea câinilor fără stăpân de pe străzi”, se specifică în expunerea de motive a proiectului de hotărâre de consiliu local.

Adăpostul va număra 116 celule de cazare cuplate pentru câini, un pavilion administrativ, platformă de acces auto, bloc operator, cabinet medical, vestiar şi bucătărie. Vezi cum arată proiectul.

Terenul pe care va fi construit adăpostul de câini are suprafaţa de 4.200 de metri pătraţi şi a fost închiriat de administraţia locală de la o bucureşteancă în vârstă de 68 de ani pe o perioadă de 20 de ani. Chiria lunară pe care o va achita Primăria Sectorului 2 este de 100 de euro lunar din momentul în care începe să funcţioneze adăpostul.

O parte din câinii maidanezi, strânşi de pe raza Sectorului 2, sunt în prezent cazaţi şi la adăpostul de la Cernica-Tânganu unde sunt ocupate toate cele 600 de locuri. Anual, pentru întreţinerea în adăpost a fiecărui câine fără stăpân, Primăria Sector 2 plăteşte în jur de 190 de lei, în sumă fiind inclusă cazarea, mâncarea, medicamentele şi salariile îngrijitorilor de la padoc.

Potrivit estimărilor primarului Neculai Onţanu, în Sectorul 2 al Capitalei sunt aproximativ 20.000 de câini, incluzând aici şi patrupedele din curţile private ale bucureştenilor. “Măsura castrării animalelor este o modalitate civilizată, ieftină şi sigură pentru scăderea numărului de câini comunitari în Bucureşti. Eutanasierea nu mi se pare o măsură civilizată. Noi am accelerat aceste intervenţii chirurgicale pe care le realizăm gratuit cu ajutorul medicilor veterinari şi care, săptămânal, se deplasează la cerere. Problema principală este în curţile oamenilor de unde, de două ori pe an, sunt aruncate în stradă efective contingente care alimentează populaţia canină de pe străzi”, a declarat Onţanu pentru B365.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button