SMART CITY

Sectorul 2, campion la numărul de elevi promovaţi la EVALUAREA NAŢIONALĂ şi BACALAUREAT 2013

La întâlnire a participat şi Constantin Trăistaru, Inspector General al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.
Cu această ocazie, Mihaela Ciho, inspector şef al Inspectoratului Şcolar al Sectorului 2 a menţionat faptul că rezultatele obţinute în acest an situează Sectorul 2 din nou, pe primul loc din Bucureşti la promovabilitatea elevilor la examenele de bacalaureat din anul 2013 cu o rată de 58,4 %, iar din cele 117 unităţi şcolare din Capitală, în primele
11 locuri, 5 sunt din Sectorul 2.
În urma centralizării informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti se confirmă faptul că în Bucureşti din totalul de 4303 elevi din sectorul 2 care au susţinut examenul, 2371 din ei l-au şi promovat.

Topul unităţilor de învăţământ din Sectorul 2, cu cei mai mulţi elevi care au promovat examenul de bacalaureat, este următorul:
* Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” – 99,60 %,
* Colegiul Naţional „George Coşbuc” – 98,84 %,
* Colegiul Naţional Cantemir Vodă – 98,29 %,
* Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu” – 95,49 %,
* Colegiul Naţional „Spiru Haret” – 93,15 %,
* Şcoala Centrală – 90,64 %.

În ceea ce priveşte rezultatele la Evaluarea Naţională din 2321 de absolvenţi ai clasei VIII -a din Sectorul 2 au obţinut medii mai mari sau egale cu 8 un număr de 1203 elevi, pe primul loc fiind Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc”.
Domnia sa a continuat spunând că la nivelul sectorului 2 la Evaluarea Naţională s-au obţinut 41 de medii de 10.00, pe primul loc în acest top fiind Şcoala gimnazială numărul 56 cu un număr de 10 elevi.

La rândul său, Primarul Neculai Onţanu a adus mulţumirile sale întregului corp didactic al Sectorului 2, precum şi Inspectoratului Şcolar al Sectorului 2 şi Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti pentru rezultatele deosebite obţinute de elevii sectorului 2 la Examenele Naţionale 2013.

Edilul Onţanu a declarat că este mândru de sistemul educaţional din Sectorul 2 şi va continua alocarea de fonduri necesare creşterii standardului în toate cele 135 de unităţi de învăţământ pe care le are în administrare. Primarul a asigurat conducerile unităţile de învăţământ care au obţinut rezultate mai slabe la Examenele Naţionale din 2013 (examenele de evaluare şi bacalaureat) că va continuă să le acorde sprijinul necesar pentru ca şi elevii lor pe viitor să obţină un procent de promovabilitate de peste 50 %.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button