ARHIVA B365

Sectorul 1 se împrumută cu 12,6 milioane euro, pentru construirea unei piețe de lux

Decizia a fost luată de Consiliul Local Sector 1, la începutul lunii septembrie, pentru construirea Complexului comercial multifuncţional Piaţa Agroalimentară Mureş. 

Potrivit şefului pieţelor Sector 1, construcţia complexului multifuncţional a început în urmă cu aproape şase ani, însă nu a mai fost finalizată din cauză că firma care a concesionat terenul nu a mai avut bani.

„În 2006, în urma unei licitații organizată conform legii, a fost desemnată câștigătoare S.C. Cuprom S.A. S-a încheiat contractul de concesiune nr.848/06.02.2007, a început construcția, dar a intrat în faliment în anul 2008. În 2010, Administrația Piețelor a organizat o nouă procedură de licitație pentru concesionarea terenului, dar niciun candidat nu a întrunit condițiile necesare calificării. Pentru a preîntâmpina degradarea lucrărilor realizate și pentru a nu transforma amplasamentul într-un focar de infecție și o zonă de risc pentru cetățenii Sectorului 1, Administrația Piețelor a luat
decizia de a realiza complexul acesta”, explica Robert Niţu, șeful Administrației Piețelor Sector 1.

Primăria Sectorului 1 nu are un trecut prea bun în ceea ce privește piețele din administrare. Spre exemplu, Piața Amzei, în care a investit 11 milioane euro, stă închisă de ani buni, iar anul acesta a fost concesionată pe 35 ani unui condamnat pentru înşelăciune, de către primăria lui Chiliman. Chiar și așa, piața tot nu a fost deschisă.

Piața 16 februarie a fost transformată de Administrația Piețelor în complex comercial.

Altă piață agroalimentară tradițională a Bucureștiului, Floreasca, a fost la rândul său înjumătățită, pentru a face loc unui supermarket Mega Image. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button