Sectorul 1 rămâne în stare de alertă din cauza gunoaielor. Solicitarea PSD, respinsă de judecători

19 aug. 2021
226 Afișari
Sectorul 1 rămâne în stare de alertă din cauza gunoaielor. Solicitarea PSD, respinsă de judecători
Sectorul 1 rămâne în stare de alertă din cauza gunoaielor. Solicitarea PSD, respinsă de judecători

Sectorul 1 rămâne în stare de alertă din cauza gunoaielor, asta după ce PSD a încercat să solicite ridicarea acestei măsuri la tribunal. Totuși, judecătorii au respins cererea. Social-democrații vor să facă mutări importante în administrația locală cât Clotilde Armand este în concediu.

Stare de alertă în continuare în Sectorul 1. Judecatorii au avut de rezolvat recent o cerere depusă de nouă consilieri locali ai PSD care doreau suspendarea stării de alertă declarată în luna iulie în Sectorul 1, din cauza gunoaielor. Aceasta a fost respinsă joi, 19 august, de Tribunalul București.

Stare de alertă în continuare în Sectorul 1

Astfel, dosarul a fost respins, după ce judecătorii au decis că cererea este neîntemeiată. PSD voia să scoată Sectorul 1 dintr-o stare de alertă impusă din cauza gunoaielor.

„Respinge cererea de suspendare. Respinge excepţia lipsei de interes ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei capacităţii procesuale de folosinţă a pârâtei Primăria Sectorului 1 Bucureşti ca neîntemeiată. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Primăria Sectorului 1 Bucureşti.

Respinge acţiunea faţă de pârâta Primăria Sectorului 1 Bucureşti ca fiind formulată în contradictoriu cu o persoană fără calitate procesuală pasivă. Respinge cererea de suspendare a executării actului administrativ ca neîntemeiată”, este decizia Tribunalului Bucureşti, potrivit instanței.

Hotărârea instanței nu este definitivă

Starea de alertă în Sectorul 1 a fost declarată încă din data de 23 iulie, timp de 30 de zile, practică până pe 23 august, iar Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, a explicat că la acel moment pe străzi se adunaseră vreo 2.691 de tone de deşeuri generate de populaţie. La doar trei zile, în data de 26 iulie, PSD a transmis deja că va ataca în instanţă instituirea stării de alertă. Aceștia spuneau că decizia nu este întemeiată legal şi reprezintă doar „urmarea firească a unei situaţii de criză declanşată şi întreţinută de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand”.

Un nou contract de salubrizare imediat ce a fost impusă o stare de alertă

Mai mult, imediat ce a fost declarată starea de alertă, Clotilde Armand a semnat deja un contract de salubrizare cu firma Brai-Cata SRL. Înțelegerea a fost semnată doar pe 30 de zile de stare de alertă, adică până în 22 august, weekendul acesta. Totuși, există și posiblitatea de prelungire, prin act adițional cu cel mult 30 de zile sau „până la epuizarea în integralitate a cantității achiziționate”.

Astfel, contractul a fost încheiat pentru servicii de colectare, transport și tratare/ eliminare/ depozitare a 100 de tone de gunoaie în aria Sectorului 1, în valoare totală de 62.900 de lei. Chiar dacă achiziția a fost făcută în regim de urgență, prețul total per tonă este mai mic decât cel prestat de Romprest, potrivit facturilor publicate. De asemenea, S1 a mai încheiat contract de salubrizare pe perioada stării de alertă și cu firma RER Ecologic REBU, în valoare de peste 12,9 milioane lei (cu TVA).

Cookies