Sector 6: Un teren îngrădit devine spațiu verde public. Anunțul primarului

de:
01 aug. 2019
2 Afișari
Sector 6: Un teren îngrădit devine spațiu verde public. Anunțul primarului

Pe terenul de 20.000 de metri pătrați, de pe Bulevardul Timișoara nr. 10, lucrările sunt realizate în proporție de 75%. Noul parc din Sectorul 6 este unic în Capitală, având în vedere faptul că, după anul 1989, nu s-a mai construit niciun parc de la zero, într-o zonă centrală și că, în vederea amenajării, s-a făcut recoversia unui teren industrial.

Și în cartierul Militari, o zonă viciată de spații verzi, un nou teren va fi achiziționat de primăria de sector, pentru amenajarea unui parc și loc de joacă pentru copii.

Miercuri, Consiliul General al Municipiului București a aprobat împuternicirea achiziționării de către echipa Primăriei Sectorului 6 a unui teren proprietate privată.

Terenul retrocedat, cu suprafața de 652 mp din Str. Dealul Țugulea nr. 1C a fost subiect de dispute ani de zile între locuitorii din cartierul Militari și proprietarii care doreau să construiască un bloc.

Primarul Gabriel Mutu a propus achiziționarea terenului disputat și redarea acestuia cetățenilor: „În Sectorul 6, noi salvăm spațiile verzi și le redăm comunității! Mă bucur că astăzi un proiect de suflet, pentru care militez de ani de zile, alături de locuitorii sectorului, devine realitate,” a afirmat edilul.

Cookies