Sector 5. Patinoar care zace într-un depozit de la marginea Bucureștiului. De câte milioane de euro este vorba?

08 dec. 2020
102 afișări
Sector 5. Patinoar care zace într-un depozit de la marginea Bucureștiului. De câte milioane de euro este vorba?

Societatea Economat Sector 5 a achiziționat, în 2018, un patinoar artificial de 10.700 de metri pătrați.

Cu toate acestea, atât patinoarul cât și alte achiziții se află, încă de atunci, într-un depozit de la marginea Capitalei.

Printre celelalte achiziții se numără 5.201 de patine de diferite mărimi (1.000 lei/ perechea) sau urși polari și pinguini care se doresc a fi stabilizatori de echilibru pentru începători (15.000 lei fără TVA/ bucata), potrivit unui comunicat al Primăriei Sector 5.

În acest sens, primarul Sectorului 5, Cristian Piedone, a constatat că există facturi în valoare de 30 de milioane de euro emise de societatea Economat Sector 5 SRL, pe care Primăria Sectorului 5 ar trebui să le plătească.

În acest context, Piedone a declarat că nu va plăti aceste facturi, subliniind faptul că aceste datorii nu fac altceva decât să îngreuneze modernizarea Sectorului 5.

Declarația integrală a lui Cristian Piedone

❗️INCREDIBIL – Societatea Economat Sector 5 SRL a achiziționat un patinoar ecologic de peste 10.000 de metri pătrați și mii de patine în valoare de peste 30 de milioane de euro.
❗️Am solicitat zilele trecute mai multe date din contabilitatea Primăriei Sectorului 5, pentru a afla ce facturi mai avem de plătit. În cazul în care credeați că activitatea Economat SRL s-a oprit la achiziția de pixuri Montegrappa și dulciuri franțuzești de aproximativ 7,5 milioane de euro, aflați că nu! Această societate, care ar fi trebuit să ofere produse și servicii la prețuri accesibile pentru persoanele sărace s-a ocupat, în 2018, de achiziția unui patinoar artificial de peste 10.000 de metri pătrați, care valorează 140 de milioane de lei. Și asta nu este tot. Tot Economat Sector 5 SRL s-a ocupat de achiziția a peste 5.000 de patine (1.000 lei/ bucata) și urși polari și pingiuni care îi ajută pe începători să își păstreze echilibrul (15.000 lei fără TVA/ bucata). Valoarea totală pentru toate aceste achiziții este de peste 30 de milioane de euro! 30 DE MILIOANE DE EURO, OAMENI BUNI!
🚨 Păi, gândiți-vă ce puteam face cu acești bani! Gândiți-vă la câte creșe, grădinițe și creșe puteam construi în Sectorul 5. Gândiți-vă că am fi putut face un azil pentru bătrâni sau am fi putut renova și asfalta străzile din Sector. Banii aceștia ar fi putut reprezenta șansa unei modernizări rapide a Sectorului 5! Dar nu s-a dorit. Și-au bătut joc de banii voștri. Și-au bătut joc de lucrurile pe care le-ați cerut și care nu suportau amânare, precum renovarea școlilor, a blocurilor sau asfaltarea străzilor.
❌ Patinoarul pe care l-au cumpărat este atât de mare, încât nu îl putem amplasa niciunde în Sector. Numărul mare de patine i-ar face invidioși și pe cei care organizează Jocurile Olimpice de iarnă. Mai mult, atât patinoarul, cât și patinele se află de 2 ani într-un depozit de la marginea Bucureștiului. Zac acolo, acoperite de praf.
❗️Trebuie să știți că nu voi plăti nicio factură! În primul rând pentru că sumele sunt exagerat de mari și achiziția nu se justifică. Nu ne putem bate joc de banii Primăriei Sectorului 5, de banii locuitorilor din sector. Bugetul este oricum unul limitat din cauza acestor extravaganțe ale fostei conduceri.
❗️❗️Ca o curiozitate: patinoarul construit de Ion Țiriac în Otopeni, de o dimensiune mai mică, ce-i drept (4.863 de metri pătrați), a costat 3,6 milioane de euro. Iar Sectorul 5, pentru 10.000 de metri pătrați, plătește 30 DE MILIOANE DE EURO!”
Cookies