Sectoarele 5 si 1, campioane la asistaţi social

de:
29 nov. 2010
29 afișări
 Sectoarele 5 si 1, campioane la asistaţi social

Marian Vanghelie este campion absolut, şi pentru că aici se găseşte cel mai mare număr de nevoiaşi. În perioda ianuarie-iunie, 10.611 bucureşteni din Sectorul 5 au primit ajutoare socciale. Dintre aceştia 1535 au primit venitul minim garantat, iar 1967 ajutoare de urgenţă. De altfel, Sectorul 5 se află pe locul 2 în Bucureşti la numărul de beneficiari de ajutoare de urgenţă acordate, după Sectorul 1.

„Numărul ajutoarelor de urgenţă acordate diferă de la o lună la alta, în funcţie de situaţiile care apar. Sumele pentru aceste ajutoare sunt prevăzute în bugetul local. Ele se dau pentru cei cu pensii foarte mici, cei cu handicap, persoane cu deces în familie, pentru pensionari care nu au bani de medicamente, pentru intervenţii chirugicale sau pentru familiile care nu îşi permit să îşi trimită copiii la şcoală”, au precizat reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Sectorului 5.

Pe primul loc în Bucureşti la capitolul ajutoare de urgenţă este Sectorul 1. Astfel, în primele şase luni ale anului 3535 de bucureşteni din acest sector au primit ajutoare de urgenţă, iar Primăria a cheltuit aproximativ 100.000 de lei pentru acordarea acestora.

„Ajutoare de urgenţă în sens strict au primit mai puţini bucureşteni, însă la această categorie au fost incluse şi ajutoarele pentru cei evacuaţi din casele naţionalizate sau ajutoarele de căldură”, a declarat Doina Prescură, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Sectorului 1.

„Sunt mulţi foşti chiriaşi din casele naţionalizate care primesc 8-9 milioane de de lei pe lună până la soluţionarea litigiului”, a completat şi Alex Ichim, consilierul primarului Sectorul 1, Andrei Chiliman.

Per total, în Sectorul 1, 8.987 de bucureşteni au beneficiat de ajutoare sociale, dintre care 1216 constând în venitul minim garantat, 2633 alocaţii monoparentale, 3535 ajutoare de urgenţă şi 1603 alocaţii complementare.

În Sectorul 2, 2676 de cetăţeni au primit ajutoare sociale, dintre care 1791 de urgenţă, iar 885 venitul minim garantat. În Sectorul 3, numărul beneficiarilor este de doar 369, în timp ce în Sectoarele conduse de Cristian Popescu Piedone şi Cristian Poteraş, 1530, respectiv 1572 de bucureşteni au primit ajutoare sociale.

Cookies