ARHIVA B365

Primăriile Sectoarelor 1 şi 6 vor atrage în 2011 cele mai mari credite, dintre autorităţile locale din România

Primăria Sectorului 1 va trage 50 de milioane de euro dintr-un credit de 125 de milioane de euro contractat de la BEI şi 71,13 milioane lei dintr-un credit de 298 milioane lei de la BCR, anunţă Ministerul Finanţelor Publice, potrivit Mediafax.

Pe locul secund se plasează Primăria Sector 6, care va putea utiliza 30 de milioane de euro dintr-un împrumut de 70 de milioane de euro de la BEI şi 50 de milioane de lei contractate de la BCR.

Pe poziţia a treia se plasează Primăria Sectorului 5 (condusă de PSD – Marian Vanghelie), cu trei trageri care însumează 112 milioane lei, toate fiind credite contractate în urmă cu mai mulţi ani de la BCR.

Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale din MFP a aprobat finanţări pentru întreagul plafon de 1,4 miliarde lei stabilit pentru creditele rambursabile atrase de autorităţile locale în 2011, altele decât cele de cofinanţare fonduri UE sau acoperirea datoriei publice locale. Au primit aprobare pentru trageri de credite 46 de autorităţi locale conduse de PDL, 43 primării şi consilii judeţene conduse de PSD, 34 de PNL şi 7 de UDMR.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button