Secția ATI de la Spitalul de Copii Marie Curie, „total neîncăpătoare”. Unitatea cere PMB extinderea construcției

31 mai 2021
169 Afișari
Secția ATI de la Spitalul de Copii Marie Curie, „total neîncăpătoare”. Unitatea cere PMB extinderea construcției

Secția ATI de la Spitalul de Copii Marie Curie a ajuns „total neîncăpătoare”, conform unității medicale, care cere în prezent PMB sprijin pentru extinderea construcției.

Conducerea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „M.S. Curie” din București solicită acordul de la Primăria Capitalei pentru modernizarea și extinderea Secției de Tarapie Intesivă.

Secția ATI de la Marie Curie, total neîncăpătoare

Potrivit proiectului care se va dezbate în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de miercuri, situația de la ATI din acest spital este critică, secția fiind total neîncăpătoare.

„Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M.S. Curie” ne aduce la cunoștință faptul că Secția de terapie intensivă nou năsuti din cadrul acestui spital a devenit total neîncăpătoare, având cereri pentru internări nu numai din București și din sudul țării, ci și din toate zonele țării.

Analizele statistice oficiale arată date critice pentru secția aceasta, dar și pentru situația pacienților care stau în așteptarea unui tratament. Astfel, din lipsa de locuri, unii pacienți nu ajung niciodată să aibă parte de un tratament”, se arată în raportul de specialitate al proiectului care ese inclus pe ordinea de zi a ședinței CGMB de miercuri, 2 iunie.

Ce arată raportul

În acest sens, potrivit raportului, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M.S. Curie” și-a propus mărirea capacității Secției de terapie intensivă nou năsuți prin executarea de lucrări de modernizare, extindere și supraetajare a construcției C4 din cadrul spitalului astfel încât minim 200 de cazuri de nou născuți cu malformații și afecțiuni severe vor fi operați și tratați anual.

Primăria Sectorului 4 a emis un certificat de urbanism în scopul modernizării și extinderii secției de terapie intensivă nou născuți din cadrul Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ,,Maria Sklodowska Curie” prin:

  • recompartimentarea corpului existent D+P+2E (amfiteatru) și extinderea cu un corp S+P+M+3E, parțial prin
  • supraetajarea clădirii amfiteatru existent;
  • consolidarea amfiteatrului;
  • repoziționarea accesului pentru ambulanțe, amenajări exterioare, deviere rețele  incinta;
    organizare de șantier.

Clădirea spitalului „Marie Curie” aparține domeniului public al municipiului București

Imobilul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ,,Maria Sklodowska Curie” aparține domeniului public al municipiului București, potrivit proiectului.

În solicitare celor de la spital se arată că secția extinsă va aduce facilități importante pentru tratamentul nou născuților cu afecțiuni grave, în special chirurgicale astfel:

Va putea interna 47 de nou născuți (27 paturi pacienți critici și 20 pacienți în posterapie), ce vor fi îngrijiți de o echipa multi disciplinară, educată de peste 10-15 ani; Va fi dotată cu Sală Operatorie în secție,
RMN neonatal dedicat în secție, Banca de lapte proprie, farmacie.

Cookies