BAZAR

Secretul căsătoriei lui Piedone: „Când ţipă soţia la mine, tac”

Prezenţi la eveniment, Eugenia şi Niculai Datcu – ce formează o familie de 52 de ani, susţin că secretul unui mariaj de durată se bazează, în primul rând, pe respect. „Trebuie multă răbdare. Dacă am zis ceva ce nu i-a plăcut soţiei, altă dată nu am mai spus. Şi cine spune că e numai bine, să ştiţi că minte”, a observat Niculai Datcu, acum în vârstă de 75 de ani. Pe soţia sa a cunoscut-o la 23 de ani şi într-o lună s-au luat cu acte. „Doamna a vrut să mă ia şi eu am fost de acord”, a rememorat Niculai Datcu. 

La fel de mult respect îşi arată şi acum soţii Tatiana şi Mircea Petrea. Deşi era mai mult copil când s-a căsătorit, fără să termine nici liceul, Tatiana Petrea şi-a luat „foarte în serios rolul de soţie”. „Pe unii îi leagă sexul, pe unii talentele, unora le place să mănânce bine. Ideea este că trebuie să îi prinzi felul soţului, să îl cunoşti”, a punctat femeia de 71 de ani care spune că s-a îndrăgostit de soţul său „pentru că era frumos foc” şi, chiar dacă timpul scurs şi-a pus amprenta pe chipul său, acum altele sunt calităţile sale. „Este deştept şi asta îmi place”, a remarcat Tatiana Petrea.

Jovial şi cu o înţelepciune pe care numai vârsta te ajută să o dobândeşti, soţul său – Mircea Petrea spune şi după 50 de ani de convieţuire că tot aceeaşi alegere ar face. „Eu recunosc că, la noi în casă, cântă găina. Dar cântă bine. Trebuie să recunoaştem că viaţa este şi urcuşuri şi coborâşuri, dar nu se poate ca un om să aibă numai defecte. Trebuie să cauţi calităţile”, a conchis bucureşteanul de 71 de ani. 

De asemenea, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a precizat că o căsătorie reuşită implică multă înţelegere din partea ambilor soţi şi înţelepciune care se dobândeşte în timp. „Mi-aş fi dorit să îi am alături şi pe părinţii mei, dar din păcate, eu i-am pierdut mai devreme. Oricum voi sunteţi părinţii mei, cu ajutorul cărora îmi încarc bateriile de fiecare dată. Îmi doresc ca toţi cei prezenţi astăzi să fie invitaţi şi la nunta mea de aur”, a spus Piedone în cinstea celor 52 de cupluri care au aniversat, miercuri, 50 de ani de căsătorie la un restaurant din Parcul Carol. 

„Când ţipă soţia la mine, tac. Şi când ţip eu, tace ea. Apoi mă duc şi o împac. Ăsta e secretul meu”, a dezvăluit pentru B365.RO primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone din tainele mariajului de 25 de ani cu soţia sa, Iulia. 

Cea de-a 17-a ediţia a „Nunţii de aur” a fost stropită cu vin şi condimentată cu mai multe mâncăruri tradiţionale pentru toţi cei aproape 100 de invitaţi. În plus, fiecare cuplu a primit câte o diplomă de recunoştinţă şi un cadou din partea administraţiei locale, respectiv o lenjerie de pat. Atmosfera a fost întreţinută cu muzică populară, la final fiind tăiat şi tortul aniversar. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button