ARHIVA B365

Secretarul şi arhitectul-şef de la Primăria Sectorului 3, audiaţi la DNA UPDATE

UPDATE 14.00 Liviu Negoiţă, fost primar al Sectorului 3, s-a prezentat şi el la DNA.  Nicuşor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul şi candidat la Primăria Capitalei, a ajuns şi el la DNA, pentru a-şi susţine denunţul care a dus la ancheta de la Primăria Sectorului 3.

UPDATE 12.20 Arhitectul-șef al Primăriei sectorului 3, Ștefan Dumitrașcu, s-a prezentat vineri la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul privind construcția ilegală a unor blocuri în zone protejate istoric.

Marius Mihăiță, secretarul Primăriei sectorului 3, a fost şi el audiat. La ieșirea din sediul DNA, el a declarat că are calitatea de suspect, iar acuzația este de abuz în serviciu. 

„S-au dărâmat acum o sută de ani, iar pe teren s-a construit un bloc. Domnul Nicuşor Dan (preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, n.r.) a insistat să se ajungă aici”, a spus Marius Mihăiţă.

Procurorii fac cercetări în legătură cu construcția unor blocuri în zone protejate istoric, fără avize și pe bază de autorizații care ar fi fost emise ilegal, au precizat sursele citate. Conform acestora, din cauza acestor construcții, ar fi fost distruse casele din împrejurimi.

______________________________________________________________________

Secretarul Primăriei Sectorului 3, Marius Mihăiță, a fost chemat, vineri, la Direcția Națională Anticorupție, pentru audieri, într-un dosar care vizează construirea de blocuri în zone protejate istoric fără avize și pe baza unor autorizații obținute ilegal, potrivit unor surse judiciare, citate de news.ro

Marius Mihăiţă a intrat în sediul DNA fără a face declaraţii referitoare la dosarul în care a fost citat de anchetatori.

Surse judiciare au declarat că Marius Mihăiţă a fost citat de procurori să se prezinte la DNA pentru a da declaraţii în cazul autorizaţiilor şi avizelor emise de Primăria Sectorului 3 pentru construcţii ridicate în zone protejate.

Potrivit surselor citate, tot vineri au fost citaţi pentru a fi audiaţi arhitectul-şef Ştefan Dumitraşcu şi fostul primar al Sectorului 3 Liviu Negoiţă.

Ancheta vizează construirea unor blocuri în zone istorice protejate, fără avize sau pe baza unor autorizaţii emise ilegal. Din cauza acestor construcţii ar fi fost afectate mai multe case din apropiere.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button