Secretarul de stat american: „Ebola ar putea deveni o nenorocire ca HIV”

de:
18 oct. 2014
0 Afișari
Secretarul de stat american:

Dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a admis ca tratat eronat primele stagii ale raspandarii Ebola in Africa de vest, secretarul de stat american John Kerry a declarat ca un esec ar putea transforma Ebola „intr-o calamitate precum HIV sau poliomielita”, informează Hotnews.ro, citând publicația britanică.

Kerry a criticat comunitatea internationala ca nu au oferit decat o treime din suma prevazuta de ONU in acest scop – 1 miliard de dolari. El a cerut liderilor din intreaga lume sa ofere bani, elicoptere si centre de tratament.

El a mai spus ca riscam sa ne luptam cu Ebola „timp de mai multe decenii”. „Nu trebuie sa ne pacalim singuri. Castigarea acestei batalii va fi costisitoare, va solicita toate eforturile noastre si nu este lipsita de riscuri”.

La randul sau, David Cameron i-a scris presedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, sa faca apel la liderii UE sa cada de acord la urmatorul summit sa doneze inca un miliard de euro si sa trimita 2000 de clinicieni si muncitori europeni in Africa de vest, in urmatoarea luna.

Cookies