Sebastian Papaiani va fi înmormântat joi, în Cimitirul Bellu

de:
27 sept. 2016
0 Afișari
Sebastian Papaiani va fi înmormântat joi, în Cimitirul Bellu

UNITER a solicitat să fie găsit un loc de veci la Cimitirul Bellu din Capitală pentru înmormântarea lui Sebastian Papaiani.

Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane a găsit un loc de veci şi îl va pune la dispoziţia familiei lui Sebastian Papaiani, acesta fiind lângă locul în care este înmormântat Marin Moraru, potrivit news.ro.

Directorul Teatrului Odeon, actriţa Dorina Lazăr, a declarat că trupul neînsufleţit al lui Sebastian Papaiani va fi depus în holul instituţiei teatrale, timp de câteva ore, în ziua înmormântării.

Actorul Sebastian Papaiani, în vârstă de 80 de ani, a murit marţi, în locuinţa sa. Sebastian Papaiani fusese internat de mai multe ori, pentru recuperare, după ce în luna mai suferise un accident vascular cerebral.

Actorul Sebastian Papaiani s-a născut la 25 august 1936, la Piteşti şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1960. În 1963 a debutat în comedia regizorului Geo Saizescu „Un surâs în plină vară”, unde alături de tânăra actriţă Florina Luican a fost remarcat atât de critici, cât şi de public. A devenit celebru pentru cinefili cu rolurile plutonier Căpşună din „B.D”, Alecu din „Asta seară dansăm în familie”, Păcală, Pompei din „Toamna bobocilor” şi mai ales Ieremia din „Toate pânzele sus”.

Sebastian Papaiani a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alţi actori, „pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc”, cu prilejul împlinirii unui veac şi jumătate de existenţă a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Cookies