Sebastian Ghiţă, Vlad Cosma şi Mircea Cosma au depus o plângere împotriva controlului judiciar

de:
20 feb. 2015
0 Afișari
Sebastian Ghiţă, Vlad Cosma şi Mircea Cosma au depus o plângere împotriva controlului judiciar
În acelaşi dosar, cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, a fost arestat preventiv.
Potrivit site-ului oficial al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cei trei au formulat joi plangeri impotriva masurii controlului judiciar, actiunile lui Mircea si Vlad Cosma urmand a fi judecate vineri de instanta suprema, in timp ce pentru actiunea formulata de Sebastian Ghita a fost acordat termen pentru data de 24 februarie, informează Hotnews.ro.

Procurorii DNA Ploiesti au dispus marti inceperea urmaririi penale sub control judiciar fata de Sebastian Ghita si Vlad Cosma sub aspectul savarsirii infractiunii de sprijinire a unui grup infractional organizat, iar fata de Mircea Cosma pentru savarsirea infractiunii de sprijinire a unui grup infractional organizat si pentru folosirea influentei sau autoritatii in scopul obtinerii, pentru sine sau pentru altii, de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

In acelasi dosar, procurorii au dispus luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile in cazul omului de afaceri Liviu Munteanu, acuzat de aderare la grup infractional organizat, evaziune fiscala si schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta sau in numele ei.

Initial, Liviu Munteanu fusese retinut, insa anchetatorii nu au mai cerut arestarea preventiva a acestuia in contextul in care, conform unor surse judiciare, el si-ar fi recunoscut faptele.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis miercuri seara arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Iulian Hertanu, precum si a omului de afaceri Vladimir Razvan Ciorba.

De asemenea, magistratii instantei supreme au dispus masura controlului judiciar in cazul fostului consilier judetean Mihail Coman, in prezent angajat in functia de consilier al directorului SC Hidro Prahova, decizia nefiind definitiva.

 
Cookies