Sebastian Ghiță rămâne sub control judiciar pe cauțiune, dar poate părăsi țara

de:
06 oct. 2016
0 Afișari
Sebastian Ghiță rămâne sub control judiciar pe cauțiune, dar poate părăsi țara

Potrivit deciziei postate pe site-ul instanței supreme, magistrații au menținut măsura preventivă a controlului judiciar pe cauțiune față de inculpatul Sebastian Aurelian Ghiță pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 5 octombrie.

De asemenea, instanța a admis cererea lui Ghiță de modificare a obligațiilor din conținutul măsurii preventive a controlului judiciar pe cauțiune, în sensul înlăturării interdicției de părăsire a teritoriului României fără încuviințarea organului competent.

Măsura controlului judiciar pe cauțiune în valoare de 13 milioane de euro a fost dispusă de procurorii DNA Ploiești la data de 31 martie, după ce Camera Deputaților a respins cererile privind reținerea și arestarea parlamentarului.

Totodată, judecătorii ÎCCJ au menținut măsura controlului judiciar față de ceilalți inculpați deferiți justiției în acest dosar și au respins cererea formulată de procurorul Liviu Tudose de modificare a obligațiilor din conținutul măsurii preventive a controlului judiciar, în sensul restrângerii obligației de a nu comunica pe nicio cale cu co-inculpații și martorii audiați în dosar.

Decizia poate fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată de DNA Ploiești pentru două infracțiuni de dare de mită, cumpărare de influență, spălare de bani, șantaj, două infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, în același dosar, mai sunt judecați Liviu Mihail Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești; Viorel Dosaru, fost șef al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova; Constantin Ispas, ofițer de poliție; Aurelian Constantin Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Cookies