Sebastian Ghiţă: O să dau declaraţiile martorilor la presă. Am dosarul!

de:
25 iun. 2015
0 Afișari
Sebastian Ghiţă: O să dau declaraţiile martorilor la presă. Am dosarul!

„Aş vrea să întreb liderii politici de ce e rău să-ţi faci campanie electorală în Moldova. Nu a existat nicio mituire electorală, procurorul nu are nicio probă că niciun cetăţean din Moldova a primit bani sau alte lucruri de valoare pentru vot. Toate lucrurile s-au întâmplat în cadrul legii. Ştim toţi ce se putea folosi în campanie, valoarea era modică. (…) Procurorii fac nişte afirmaţii şi distrug vieţile unor oameni; şi nu toţi, acest procuror Onea, ca să-şi susţină afirmaţiile, a întocmit, împreună cu un expert, un raport preliminar, a tras concluzia că e vorba de bani negri. N-are nicio dovadă şi face acuzaţii grave şi mă văd nevoit să mă apăr. Acest domn nu are nicio dovadă că s-au spălat bani sau s-a făcut evaziune fiscală”, a declarat Sebastian Ghiţă.

El a adăugat totodată că a primit informaţii de la martori din dosar.

„Ei mi-au spus: -Domne, ne cheamă la DNA şi ne cer doar să spunem ceva de Ghiţă. Dacă nu ne spui intri la închisoare. Dacă ne spui, scapi de evaziune fiscală.- O să vedeţi cum o să dau şi eu declaraţiile martorilor în presă, că am dosarul şi o să vedeţi cum ei spun că -Nu am mers la Ghiţă-.”, a adăugat acesta.

Deputatul PSD Sebastian Ghiță, acuzat de DNA de fapte de corupție, a declarat într-o intervenție la B1 Tv, că este posibil ca Ponta să fie pus sub control judiciar şi să i se interzică să intre în Guvern, dar şi că „orice fapt și orice gest poate fi folosit de către un procuror într-un dosar în care cetățeanul este acuzat”. Ghiță a declarat că va cere în comisia SRI să se cerceteze câți politicieni au fost interceptați în campaniile electorale. El a spus că ulterior aceste interceptări sunt folosite pentru a servi anumite interese, să cadă guverne. Sebastian Ghiță l-a acuzat pe procurorul Onea, care instrumentează cazul său, că a ținut oameni de afaceri câte șase ore la audieri amenintându-i cu arestul dacă nu dădeau mărturie. –

Cookies