Ghiţă: Este posibil ca Ponta să fie pus sub control judiciar şi să i se interzică să intre în Guvern

de:
24 iun. 2015
4 Afișari
Ghiţă: Este posibil ca Ponta să fie pus sub control judiciar şi să i se interzică să intre în Guvern

„Intenţia era ca lui Victor Ponta să i se dea control judiciar. Vor să-l facă să-şi dea singur demisia. E posibil să-l pună sub control judiciar şi să-i interzică să intre în clădirea Guvernului”, a spus Ghiţă la postul B1 TV.

Sebastian Ghiță a declarat, miercuri seara, despre procurorul care instrumentează cazul său că nu-l mai consideră un om onest și crede că face de rușine meseria pe care o practică. „Cred că o dorință a dîânsului de a se implica în viața politică este cel puțin de condamnat”, a spus Ghiță. Mai mult, deputatul PSD a afirmat că procurorul nu a vrut să-i asculte explicațiile.

CITEȘTE ȘI: Victor Ponta: Stau cu piciorul în sus și nu pot să mă mișc, dar pot să vorbesc

„Acești oameni ascultă politicieni… și Dumnezeu știe dacă nu intervin în jocul politic. Probabil tot interceptând, încercând să afle ce fac și să dirijeze astfel lucrurile încât să servească interesului lor”, a spus Sebastian Ghiță.

Ghiță a declarat că politicienii sunt interceptați, ulterior aceste interceptări fiind folosite pentru a servi anumite interese, să cadă guverne.

„Voi cere în comisia SRI și o să vedeți câți politicieni au fost ascultați cu mandate de siguranță națională și cu mandate ale procurorilor în campanii electorale. Aceste interceptări sunt folosite când se dorește să cadă un guvern.

Eu spun că vom vedea în comisia SRI câți politicieni, șefi de partide, în ce fel sunt urmăriți în campanii electorale. Este o concluzie pe care mi-am fundamentat-o când am văzut acea inserție într-o convorbire despre Victor Ponta și Crin Antonescu”, a spus Ghiță.

„M-am întrebat cei care obțin aceste informați, fie procurori fie ofițeri de informații, dacă nu cumva nu le folosesc în favoarea unuia sau altuia dintre contracandidați. Dosarul nu este despre Herțanu, despre Hidro sau despre prejudicii, dosarul este despre Victor Ponta. Finalul ordonanței este «Nu aveți voie să luați legătură cu Victor Ponta!». Ce legătură au toate acestea cu Victor Ponta, cum au câștigat PSD și Victor Ponta alegerile din R. Moldova?”, a mai spus deputatul PSD.

„Nu cred că toți procurorii sunt răi, la fel cum acest procuror astăzi a abuzat de lege, la fel cred că sunt oameni care stau prea mulți ani în funcție și pe care puterea îi schimbă. Deja senzația mea este că trăim niște vremuri în care suntem abuzați„, a afirmat Ghiță. 

Sebastian Ghiță a declarat că deja e percepția că firmele din România sunt grupuri infracționale. „Prezenându-mă astăzi, mințind fiind de acest om (n.r. – procurorul), astăzi mi-a pus o hârtie în față pentru fapte petrecute între 2000-2015 care îmbracă multe forme de activitate infracțională… I-am și spus, «domnule, mai aveai să mă acuzi de genocid»„, a afirmat Ghiță la B1 Tv.

„Eu cu acest domn Pantea nu m-am întâlnit în viața mea… singura relație se rezumă la niște telefoane, nu cred că mai mult de patru. Nu am reușit să mă întâlnesc cu omul ăsta. Convorbirile sunt înregistrate. Nu i-am trimis oameni, procurorul mă acuză că l-am forțat, dacă nu mă întâlnesc cu un om nici nu am cum să-l presez pe acest om. Acuzația la adresa mea este că l-am presat pe acest om să-i dea un contract lui Herțanu. Nu-i cunoșteam nici pe Herțanu, nici pe acest domn, la acel moment”, a mai afirmat Ghiță.

STENOGRAME. Sebastian Ghiță: Am trecut Prutul şi vom câştiga Moldova!

„După 2 ani de zile, l-am cunoscut pe Herțanu, la câteva evenimente de familie, am avut relații strict așa omenești. Nu mi-a cerut niciodată să-l ajut. Mi-a spus că are probeleme în Prahova. Este o chestiune privată care a avut treabă cu familiile. O să vă spună dânsul dacă dorește. Că mi-a spus că-mi mulțumește nu este o dovadă că el sau eu am făcut ceva rău. În acest dosar sunt numai martori sub acoperire… sub identitate protejată, acești oameni sunt puși de acest procuror să fabrice probe. O să vedeți să fac toate eforturile să ajungă la câte un nume, chiar provoacă... am să duc în Parlamentul României denunțuri, depoziții și înregistrări ale unor patroni, chemați de acest domn procuror, ținuți câte 6 ore la audieri și le promitea…«te bag în pușcărie și te țin 60 de zile, dacă nu spui». Le am, le voi duce luni la procurorul general al României”, a acuzat Ghiță.

CITEȘTE ȘI: Sebastian Ghiță NU mai are voie în Parlament.E acuzat că a folosit bani negri în campania electorală

STENOGRAME. Iulian Herțanu, către Sebastian Ghiță: „Îți mulțumesc că exiști prieten drag”

„Am să vă arăt cum acest om (procurorul Onea) este în afara legii și o să cer protecția procurorului general al României! „, a declarat Ghiță.

„Trebuie să știm toți câți deputați, senatori, sunt înregistrați cu un tip sau altul de mandat. Nu cred că vreunul din colegii mei din comisie se va opune unui astfel de demers, care este legitim, ne cunoaștem toți între noi acolo. Chiar Atanasiu a avut ceva timp în urmă o luare de poziție pe această temă, despre aceste stenograme care apar aceste stenograme în presă. 

Din păcate acest domn procuror astăzi cred eu că dă cel mai grav atac la adresa Parlamentului și democrației. Acest om crede cu tărie că abuzând un articol din Codul penal poate să-i interzică unui parlamentar să meargă în Parlamentul României. Am explicat că este un abuz, că această calitate nu este o chestiune de care dânsul dispune, ci o chestiune de care dispun cetățenii. Un deputat totuși este un ales al cetățenilor.

Un procuror «independent» ca domnul Uncheșelu sau Onea consideră că 100 de parlamentari nu pot merge în Parlament, acești oameni pot modifica grav majoritățile parlamentare…”, a mai p-rezizat Sebastian Ghiță.

„Mâine la ora 11:00 voi depune această cerere (referitoare la abuzurile procurorului Onea) la procurorul superior. 60 de zile nu pot merge la ÎCCJ, oricât de mult s-a umblat la judecători, totuși mulți dintre noi mai avem un dram de încredere în judecători. N-am încfredere că situația mea este atât de simplă și protejată. Familia mi-a spus acasă să mă aștept și la alte lucruri rele”, a spus Ghiță.

Deputatul PSD a mai afirmat că va aduce dovezi procurorului general. „Oameni din servicii de informații și un grup de procurori doresc, Victor Ponta e forțat să-și dea demisia. Am fost chemat, invitat, am avut întâlniri, am fost amenințat, mi s-a sugerat că aș putea să am probleme dacă vorbesc cu Ponta… Acești oameni îl doresc pe Ponta în țară orice ar fi, nu știu care este planul lor”, a dezvăluit deputatul PSD.

„Acum câteva zile când Băsescu a explicat că fostul președinte al României are senzația că „cu un plan sau fără niciun plan” Parlamentul, mediul economic sunt distruse prin acțiunile unor procurori. Mi-aș fi dorit ca Băsescu să continue. Știe la fel de bine ca mine și poate mult mai bine ca mine ceea ce i s-a întâmplat în ultima perioadă de mandat și după ce a încheiat mandatul. Victpr Ponta când va veni în țară va trebui să spună ce i s-a îmtâmplat… când a văzut că procurorii îi agresează familia. 

Orice procuror mâine găsește un denunțător, îi dă o identitate protejată, ia orice acțiune economică și constituie un dosar și după aia pune și sechestru pe tot ce are omul ăsta”, a mai acuzat Ghiță. 

De la ora 22:00, premierul Victor Ponta a intrat în direct din Turcia la postul de televiziune România TV, unde a declarat că „dacă nu intervine nimic neprevăzut”, se va întoarce din Turcia după o săptămână de recuperare. Premierul Ponta a spus să stă cu piciorul în sus și nu poate să se miște, dar poate să vorbească. Victor Ponta l-a acuzat pe președintele Klaua Iohannis că nu mai ține cont de dialog și că a făcut nominalizarea pentru SIE fără consultări.

Imediat după intervenția lui Ponta, în direct la România Tv, a intrat și Sebastian Ghiță care a spus  că planul PNL și a procurorilor este să-l umilească pe Victor Ponta ca să-și dea demisia și să forțeze crearea unui Guvern minoritar.  

 

 

 

 

 

 

Cookies