ARHIVA B365

Sebastian Ghiță are voie să părăsească orașul Ploiești și să exercite funcția de deputat

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis vineri să modifice controlul judiciar în cazul lui Sebastian Ghiță. Astfel, el a primit permisiunea de a se deplasa pe teritoriul României, dar și pe cea de a-și  exercita funcția de deputat. Decizia este definitivă.

„Admite plângerea formulata de inculpatul Ghiță Sebastian împotriva ordonanței din 24 iunie 2015 emisa în dosarul nr.218/P/2014 (…) Direcția Naționlă Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești modifică conținutul controlului judiciar față de inculpatul Ghiță Sebastian după cum urmează: — extinde limita teritorială pe care inculpatul are obligația de a nu o depăși decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent de la teritoriul localității Ploiești la teritoriul României; — înlătura obligația de a nu desfășura activitate în calitatea de deputat în Parlamentul României. Menține celelalte obligații din conținutul controlului judiciar”, se arată în minuta ÎCCJ, citată de Agerpres. 

„Cred că această decizie este una corectă și nu mă vizează doar pe mine ca persoană, Aștept motivarea domnului judecător pentru a avedea ce are să ne transmită. Procurorii nu au dreptate. Nu eu sunt cel chemat să dovedesc că sunt nevinovat, ci dânșii sunt chemați să dovedească faptul că sunt vinovat”, a declarat Sebastian Ghiță după decizia ÎCCJ. 

De asemenea, Sebastian Ghiță este audiat, vineri, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Ploiești, în dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Deputatul Sebastian Ghiță este acuzat în acest dosar de săvârșirea mai multor fapte penale între care acelea de constituire și sprijinire a unui grup infracțional organizat și coruperea alegătorilor.

Tot vineri, în acelasi dosar, este audiat la DNA Ploiești și directorul postului de televiziune România TV (RTV), Alexandru Iacobescu. 

Sursa: Agerpres


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button