Sebastian Ghiță cere ridicarea sechestrului nelimitat: Sunt primul cetățean cu sechestrul nelimitat

de:
30 iun. 2015
0 Afișari
Sebastian Ghiță cere ridicarea sechestrului nelimitat: Sunt primul cetățean cu sechestrul nelimitat

Deputatul Sebastian Ghita a acuzat miercuri faptul că procurorii au trimis la banca unde are cont o adresă potrivit careia sechestrul este nelimitat, iar el nu are voie să facă nicio plată.

„I-am spus și domnului judecător, cred că sunt primul cetățean din România față de care s-a dispus sechestru nelimitat. Și eu plătesc factură la curent, factura la apă, factura la gaze, asigurările pentru copii, ca orice om din țara asta. Chestiunea mă împiedică să exist. Eu nu plătesc lefuri, eu sunt persoană fizică. S-a făcut deja o regulă, fără să înțelegem că situația economică s-a modificat. Astăzi nu am discutat decât situația mea personală. Contul este sechestrat, eu nu am 100 de mii de conturi. Banca a primit o adresă prin care eu nu am voie să fac nicio plată”, a spus Ghiță.

Sebastian Ghiță a declarat că acest sechestru nelimitat a apărut din „graba” cu care procurorii au făcut actele, graba „în care nu s-au putut descrie activități și sume”. „Totuși când impui unui cetățean o astfel de măsură trebuie să știi foarte bine ce a făcut, câți bani reclamă statul ca prejudiciu. Nu pot accepta acuzația: «Ești cetățeanul Sebastian Ghiță și trebuie să te urmărim»”, a declarat Sebastian Ghiță, marți.

Sebastian Ghita este cercetat in dosarul „Hidroprahova” alături de Iulian Hertanu (cumnatul premierului Ponta) si de deputatul Vlad Cosma si tatăl acestuia Mircea Cosma, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Prahova.

Sebastian Ghiata este acuzat de organizare de grup infracțional, spalare de bani in cuantum de 129.343.768 lei si de coruperea alegatorilor din Republica Moldova.

CITEȘTE ȘI: Ghiță cere audiență la procurorul șef al României. Băsescu, Ponta și Oprea- citați ca martori 

Deputatul Sebastian Ghiţă le-a trimis colegilor săi parlamentari o scrisoare prin care solicită declararea unui conflict constituţional între puterile statului, după ce DNA a dispus în cazul său interdicţiile de a-şi exercita funcţia de deputat şi de a părăsi municipiul Ploieşti. Scrisoarea lui Ghiță a ajuns luni pe masa Comsiei Juridice din Camera Deputaților care a adoptat un punct de vedere în care îi sugerează Biroului Permanent să sesizeze CCR în cazul interdicției primite de Sebastian Ghita din partea DNA de a-și mai desfășura activități în calitate de deputat. 

Cookies