Sebastian Ghiţă a dus PROBE la Parchetul General în legătură cu teza de doctorat a lui Kovesi

de:
04 oct. 2016
0 Afișari
Sebastian Ghiţă a dus PROBE la Parchetul General în legătură cu teza de doctorat a lui Kovesi

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat, marţi, la ieşirea de la Parchetul General că a adus probe în dosarul în care a depus un autodenunţ în care susţine că a participat, alături de alţi demnitari ai statului român, la măsluirea raportului comisiei tehnice privind teza de doctorat a Codruţei Kovesi.

Am venit să aduc nişte probe, exact cum am şi spus. Da, era un plic, erau nişte documente referitoare la acest caz. Cu părere de rău nu vă pot da foarte multe elemente din dosar.(…) Să îi lăsăm pe cei de la Parchetul General să îşi facă treaba. Documentele de astăzi le-am adus din proprie iniţiativă. Era normal să-mi susţin autodenunţul„, a declarat Sebastian Ghiţă la ieşirea de la Parchetul General, potrivit Mediafax.

Parlamentarul a refuzat să facă declaraţii la intrarea în Parchetul General.

Săptămâna trecută, Sebastian Ghiţă a depus la Parchetul General un autodenunţ în care susţine că a participat, alături de alţi demnitari ai statului român, la măsluirea raportului comisiei tehnice privind teza de doctorat a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. În urma autodenunţului a fost deschis un dosar de instigare la fals intelectual, prima persoana audiată fiind chiar parlamentarul, acesta precizând că ar fi ajutat-o pe Kovesi pentru că erau prieteni. În replică, Codruţa Kovesi a precizat : „Nu doresc să intru în dialog cu inculpatul Ghiţă Sebastian. Nu am fost, nu sunt şi nu voi fi prietenă cu inculpatul Ghiţă Sebastian”.

CITEŞTE ŞI Un ONG a analizat teza de doctorat a Codruţei Kovesi şi a descoperit „11 situaţii de plagiat”

Cookies