Sebastian Ghiță demisionează din PSD

de:
28 nov. 2014
0 Afișari
Sebastian Ghiță demisionează din PSD

Sebastian Ghiță a anunțat că demisionează din PSD. El a spus că a luat decizia în urma unei discuții pe care a avut-o cu premierul Victor Ponta. 

”Am fost chemat de domnul Ponta la biroul dânsului. Am avut o discuţie serioasă despre evenimentele politice din ultima perioadă. (..) Mi-a spus că declaraţiile pe care le-am dat sunt corecte, dar că nu pot să am iniţiative personale nediscutate cu colegii de partid. Am înţeles punctul său de vedere şi am hotărât să demisionez din PSD!”, a afirmat Sebastian Ghiță, într-o declaraţie de presă, citată de Mediafax.

El a ţinut să anunţe că ”nu va mai reveni în acest partid, cât timp chestiunile legate de comunism, corupţie şi schimbarea legii partidelor politice nu sunt rezolvate”.

”Îmi doresc ca Victor Ponta să aibă puterea şi mintea să reformeze acest partid. Sunt un om tânăr, mi-am construit cariera ca antreprenor, mi-am câştigat o poziţie respectată în societatea românească şi nu cred că eu trebuie să-mi însuşesc valorile reprezentate de Ion Iliescu”, a mai afirmat Ghiţă.

El a precizat că ”Mircea Geoană şi Marian Vanghelie au primit ce meritau”.

”Le-am spus colegilor de-acum un an că trădeaza interesul comun pentru interesul personal. Geoană a vrut să-l şantajeze pe Ponta, cerându-i funcţia de ministru de externe. M-a sunat să îmi spună că, dacă Ponta nu îl numeşte ministru de externe, atunci va fi război în PSD”, a explicat Sebastian Ghiţă.

Potrivit acestuia, ”Vanghelie reprezenta ce este mai josnic şi mai urât în partidele politice: coruptie, trădare, minciună”.

”Am fost un adversar al lui Vanghelie de când am intrat în PSD. Şi cred că ieri oamenii i-au arătat cu adevarat ce cred despre el. Nu poţi să ai un agramat, un neinstruit, un hoţ lider al partidului în Bucureşti, şi să câştigi alegerile. Ne era ruşine să spunem în ţară că Vanghelie este unul dintre noi!”, a mai arătat Ghiţă.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că „sunt foarte mulţi colegi care spun că poate trebuie să ne despărţim de Sebi Ghiţă” şi că acesta trebuie să înţeleagă că o organizaţie merge după anumite reguli, nu doar după regula lupului singuratic.

„A greşit! Cred că Sebastian Ghiță trebuie să înţeleagă că o organizaţie merge după anumite reguli, nu doar după regula singulară a lupului singuratic. (…) Inclusiv în ceea ce îl priveşte pe el, sunt foarte mulţi colegi care spun că, domnule, poate trebuie să ne despărţim de Sebi Ghiţă. Poate că, dacă nu înţelege ce înseamnă proiectul nostru, îi spunem: «Mulţumim». E colegul nostru, a fost alături de noi, dar, de asemenea, ne despărţim”, a declarat Victor Ponta, la DCnews, referitor la afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă de joi seară, după şedinţa conducerii PSD.

Întrebat dacă doreşte să se despartă de Sebastian Ghiţă, preşedintele PSD a spus: „Dacă se integrează într-o organizaţie, este promiţător. Dacă înţelege să o ia înaintea plutonului, la un moment dat va pierde echipa”.

Cookies