Seară specială de proiecţie: Who Wants to Kill Jessie?

de:
25 iul. 2011
2 Afișari
Seară specială de proiecţie: Who Wants to Kill Jessie?

Filmul reprezintă o fantezie cu umor sec bazată pe un concept foarte atractiv pentru public: o femeie creează o formulă prin care elimină elementele neplăcute din vise. Ceea ce nu realizează însă, este că aceste elemente încep să se manifeste în viaţa reala. Atunci când femeia utilizează formula asupra soţului ei, ale cărui vise includ un personaj de bandă desenată pe nume Jessie – o blondă frumoasă, voluptoasă şi genială –, cei doi bărbaţi care o urmăresc, un supererou şi un cowboy, invadează realitatea. Daune grave încep să se producă mai întâi în clădirea de apartamente, apoi se extind asupra întregului oraş, Praga. Şi atunci când tribunalul decide că soţul trebuie să preia răspunderea asupra acestor fapte pentru că sunt, la urma urmelor, visele lui, totul se transformă în haos.

Who Wants to Kill Jessie / Kdo chce zabít Jessii? este primul film din cinematografia cehă care a adus fenomenul cărţilor de bandă desenată pe ecran. 13 ani mai târziu, în 1979, aceiaşi scenarişti – Václav Vorlíček şi Miloš Macourek – au creat faimosul serial Arabela.

Who Wants to Kill Jessie? / Kdo chce zabít Jessii?, Cehoslovacia, 1966, 80’

Regia: Václav Vorlíček

Scenariul: Miloš Macourek, Václav Vorlíček

VO cehă / subtitrări în engleză

Un eveniment oferit de Centrul Ceh.

Muzeul Benzii Desenate este un proiect pilot derulat de Institutul Cultural Român şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană cu sprijinul clusterului EUNIC în România, al Centrului Belgian de Bandă Desenată şi în parteneriat cu Asociaţia Bedefililor din România, în perioada 16 iunie – 16 octombrie 2011.

Cookies