„Seară de mister în Pădurea Băneasa”: Asociația Parcul Natural Văcărești îi invită pe bucureșteni la vânătoare de fluturi de noapte 🦋

27 iun. 2024
4676 afișări
„Seară de mister în Pădurea Băneasa”: Asociația Parcul Natural Văcărești îi invită pe bucureșteni la vânătoare de fluturi de noapte 🦋
„Seară de mister în Pădurea Băneasa”: Asociația Parcul Natural Văcărești îi invită pe bucureșteni la vânătoare de fluturi de noapte🦋| Foto simbol: Unsplash-Zdeněk Macháček

Asociația Parcul Natural Văcărești pregătește un eveniment inedit pentru bucureșteni, care va avea loc pe timp de noapte, în Pădurea Băneasa: la vânătoare de fluturi de noapte.

Persoanele pasionate de natură sunt invitate să participa la aventura nocturnă, în care vor putea descoperii diverse specii de molii.

La vânătoare de fluturi de noapte prin Pădurea Băneasa

Fluturii sunt unele dintre cele mai iubite insecte. Aripile lor colorate și zorul ca un dans, de pe o floare pe alta, le fac să fie fascinante pentru privitor.

Cu toate astea, de data aceasta Asociația Parcul Natural Văcărești vrea să aducă moliile în lumina reflectoarelor.

Astfel că, în data de 12 iulie, bucureștenii sunt așteptați la un eveniment deosebit care va avea loc în Pădurea Băneasa, pe timp de noapte. Mai precis, oamenii sunt chemați să descopere diferitele specii pe fluturi de noapte ce locuiesc aici.

În România există circa 4100 de specii de fluturi, dintre care majoritatea covârșitoare (peste 3900 de specii) sunt molii sau fluturi de noapte. Cu toate astea, cei mai cunoscuți și mai studiați sunt fluturii de zi. Ce-ar fi să le cunoaștem fascinanta familie extinsă din care fac, de altfel, parte?

Printre speciile pe care participanții vor avea ocazia să le admire se numără:

  • Molia cap de mort,
  • Molia strigoi,
  • Molia fantomă,
  • Molia sărsăilă
  • Molia sfinx,
  • Molia dragon.

Aventura va începe la ora 20:00, iar punctul de întâlnire va fi în parcarea de la Casa Albă (Aleea Privighetorilor) – mai precis, AICI.

Vei afla secrete fascinante despre aceste creaturi misterioase și rolul lor vital în natură. Plus, vei deveni expert în identificarea unor specii timide de fluturi de noapte pe care doar cei care fac nopți albe au uneori șansa să le cunoască. Cine știe, poate descoperi chiar tu o nouă specie – molia zombie? 🧟

Hai să transformăm împreună Pădurea Băneasa într-un loc magic, plin de viață și de mistere nocturne! Hai să cunoaștem și să protejăm împreună ultima mare pădure urbană a Bucureștiului!

Cei care vor lua parte la acest eveniment trebuie să aibă cu ei:

  • Lanterna sau frontala,
  • O bluză cu mâneci lungi și pantaloni lungi de vară,
  • O soluție anti-țânțari.

De asemenea, oamenii sunt anunțați că pentru a lua parte la evenimentul de luna viitoare trebuie să se înscrie în prealabil. Atât înscrierea, cât și participarea sunt gratuite, însă există un număr limitat de locuri disponibile (20 de locuri).

AICI găsiți formularul de înscriere.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies