Seară de lectură: 2012, mizele poeziei

de:
16 ian. 2012
0 Afișari
Seară de lectură: 2012, mizele poeziei

Razvan Tupa şi Bandesnaci vin vineri, 20 ianuarie, în cafeneaua librăriei Bastilia cu o prezentare a lucrurilor pe care le mai caută poezia în 2012. Răzvan Ţupa propune o „secţiune vocală” prin cel mai recent volum al său, „poetic. Cerul din delft şi alte corpuri româneşti” (Casa de Editură Max Blecher) pornind de la eseul „Poezie 2011: ordinea poetică şi dezordinea poeziei”.

„Dacă din punctul de vedere al societăţii, anul 2011 rămâne un moment în care lumea a redescoperit cuvântul „revoluţie”, în zona poeziei româneşti nu am exagera dacă am vorbi despre semnele unei mişcări de evoluţie. Şi nu neapărat în termenii materiei poetice, cât în ceea ce priveşte dezvoltarea unor instrumente funcţionale de comunicare a poeziei” scria Răzvan Ţupa în acest eseu.

O întâlnire de „oralizare a poeziei” care va profita din plin de muzicile electronice aduse live de Bandesnaci (http://bandesnaci.com/)

Bandesnaci este Vladimir Coman-Popescu iar specialitatea sa este muzica digitală. A studiat pianul de la 8 ani şi, din 2005 scrie, interpretază şi înregistrează muzică. De atunci a trecut de la rock la pop-rock, la jazz ca percuţionist, chitarist şi „clăpar”. Acum mixează numai linii melodice şi piese care îi aparţin.

Răzvan Ţupa este poet, în 2001 a debutat cu volumul „fetiş” pentru care a primit premiul naţional „Mihai Eminescu” Opera Prima. În 2005 a revenit cu selecţia de poeme „corpuri româneşti”. De atunci a organizat întâlniri dedicate literaturii şi, în special, poeziei formulând elemente pentru o teorie de „poetică relaţională”. În 2011, Casa de editură Max Blecher a lansat a treia carte „oficială de poezie” semnată de Răzvan Ţupa, „poetic. cerul din delft şi alte corpuri româneşti”. „Oficială” pentru că aproape că nu a fost an în care să nu apară pe internet sau în variantă tipărită o selecţie sau o publicaţie underground cu numele său.

Intrarea 5 lei

Cookies