Seară de balet

de:
19 sept. 2011
1 Afișari
Seară de balet

Spectacolul cuprinde trei lucrări create de doi dintre cei mai mari coregrafi ai lumii: George Balanchine („Vals fantezie” şi „Serenadă” ***) şi Jiří Kylián („Falling Angels”). O îmbinare de balet neoclasic şi contemporan, reprezentaţia aduce în faţa iubitorilor dansului cele mai noi premiere de balet ale teatrului.

Serenada” – primul balet montat de Balanchine după stabilirea sa în Statele Unite, creaţie pe care a perfecţionat-o de-a lungul întregii sale cariere, este una dintre lucrările de referinţă în istoria baletului. “Serenada” reprezintă o coregrafie născută din orele de studii de balet şi din repetiţii, o lucrare concepută aşadar din realitatea pregătirii zilnice a unei companii. Eleganţa mişcărilor şi frumuseţea liniilor ansamblului, imaginate de coregraf pe muzica lui Ceaikovski, au impresionat publicul din întreaga lume.

„Vals fantezie”, creat de marele coregraf pe muzica lui Mihail Ivanovici Glinka, este o lucrare construită în jurul temei bărbatului solitar, a cărui lume se învârte în jurul femeilor care îl înconjoară. Creaţia lui Balanchine este astăzi parte a repertoriului tuturor companiilor importante din lume, de la New York până la Monte Carlo sau Paris.

Omagiu adus femeilor balerine, “Falling Angels” este o lucrare creată pentru opt interprete, descriind lupta lor permanentă pentru a atinge perfecţiunea. Creaţia lui Jiří Kylián este construită în jurul a două teme: disciplina şi libertatea – două aspecte opuse, caracteristice oricărei lucrări de artă. “Falling Angels” este un spectacol despre artişti şi arta lor, cu tot ceea ce implică ea, de la anxietate, vulnerabilitate, complexul inferiorităţii şi până la umor, o coregrafie a cărei montare a adus compania de balet a Operei Naţionale Bucureşti în rândul celor mai importante din lume.

Din distribuţie fac parte: Bogdan Canilă, Bianca Fota, Andra Ionete, Megumi Koshi, Alina Oprescu, Florentina Răducu, Maki Shirase, Mihaela Soare, Valentin Stoica, Adina Tudor, Corina Tudosanu, Gigel Ungureanu. În cadrul acestui spectacol, balerina ONB Gabriela Popovici va debuta în “Serenada”.

O seară de balet îmbinând baletul neoclasic cu cel contemporan, o interpretare de înaltă calitate artistică, ritm, emoţie, un eveniment pe care nu trebuie să-l pierdeţi!

Cookies