Sean Penn vrea să se întoarcă în Ucraina. Ca să lupte cu rușii

14 apr. 2022
249 afișări
Sean Penn vrea să se întoarcă în Ucraina. Ca să lupte cu rușii
Sean Penn vrea să se întoarcă în Ucraina. Ca să lupte cu rușii | sursa foto: Sean Penn/Twitter

Sean Penn era la Kiev pe 24 februarie, când Rusia a invadat Ucraina. Actor și regizor, el filma pentru un documentar despre Donețk și era în Ucraina încă din noiembrie anul trecut. 

Lupta lui Sean Penn pentru Ucraina

Cu Volodimir Zelenski s-a întâlnit imediat după ce au căzut primele bombe rusești.Apoi, a plecat din țară împreună cu echipa și cu unul dintre primele grupuri de refugiați. A plecat pe jos spre Polonia cu miile de ucraineni care au fugit de război încă din primele zile ale războiului. La un moment dat, Sean penn publica pe Twitter o fotografie în care-l vedem că poartă un rucsac și ține în mână un bagaj pe roți, în timp ce înaintează cu greu de-a lungul drumului.

 Împreună cu cei doi colegi am mers mile până la granița poloneză, după ce ne-am abandonat mașina pe marginea drumului. Aproape în toate mașinile din această fotografie sunt doar femei și copii, mulți dintre ei fără niciun bagaj, iar mașina este tot ce au.

Sean Penn: M-am gândit să lupt împotriva Rusiei

Acum, Sean Penn spune că îl bate gândul să se întoarcă  în Ucraina, ca să lupte alături de ucraineni împotriva rușilor:

Eram mai deunăzi într-o benzinărie în Brentwood și m-am gândit să iau arma în mână împotriva Rusiei. Ce naiba se întâmplă? Ce secol e ăsta?

Actorul sprijină refugiații ucraineni din Polonia prin organizația non-guvernamentală CORE, al cărei con-fondator este. Acest ONG oferă asistență umanitară în caz de criză.

Cookies