Sean Penn era la Kiev când a început războiul. S-a întâlnit cu Zelenski, apoi a plecat pe jos cu refugiații

03 mart. 2022
3727 Afișari
Sean Penn era la Kiev când a început războiul. S-a întâlnit cu Zelenski, apoi a plecat pe jos cu refugiații
Sean Penn era la Kiev când a început războiul. S-a întâlnit cu Zelenski, apoi a plecat pe jos cu refugiații

În ziua în care a început războiul, 24 februarie 2022, actorul și regizorul Sean Penn se afla la Kiev, unde își continua filmările pentru un documentar despre războiul din Ucraina. A participat la briefingul de presă al biroului Președintelui Volodimir Zelenski și cred că fără margini a fost bucuria actorului-președinte ucrainean când s-a întâlnit cu Sean Penn, unul dintre actorii extraordinari de la Hollywood. Că doar o dată în viață te vizitează Sean Penn, după baricade cu saci de nisip, ca să-ți dea curaj și să spună lumii întregi ce crime și orori fac rușii în țara ta. Sean Penn a plecat pe jos spre Polonia, alăturându-se exodului ucrainenilor, a anunțat actorul pe contul său de Twitter.

Curaj ca într-un film de Hollywood în care joacă un star laureat cu două Oscaruri. Actorul și regizorul Sean Penn filma un documentar la Donețk, în Ucraina, încă din noiembrie, 2021. În ziua în care a început invazia, Sean Penn se afla la Kiev și a numit “operațiunea militară” drept “o greșeală brutală și îngrozitoare”, potrivit USA Today. “Dacă nu renunță, domnul Putin va face cea mai îngrozitoare greșeală”, declara Sean Penn încă din noiembrie 2021. Nu a renunțat.

sean, penn, kiev
Sean Penn la Kiev, Foto credit Ukrinform.
volodimir, zelenski
Volodimir Zelenski, Foto credit Reuters.

Sean Penn s-a întâlnit cu președintele Zelenski și cred că știm ce au vorbit, nu știm însă ce și-au spus la despărțire; e ca atunci când te desparți de cineva pe care nu știi dacă o să-l mai vezi vreodată. Ce poți să îi spui celui care rămâne să lupte? Succes? Curaj? Iți țin pumnii? Sunt alături de tine, domnule Președinte? Mi-ați vazut toate filmele, serios? O să aflăm când Sean Penn va termina documentarul. Cine este Volodimir Zelenski, actorul Președinte citiți aici.

sean, penn, zelinski
Sean Penn si Volodimir Zelenski la Kiev, Foto Facebook Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski: “Țara noastră îi este recunoscătoare pentru o asemenea demonstrație de curaj și de onestitate”

Sean Penn se numără printre cei care susțin Ucraina. Țara noastră îi este recunoscătoare pentru o asemenea demonstrație de curaj și de onestitate. Sean Penn demonstrează curajul care le lipsește multora. Regizorul a venit special la Kiev pentru a înregistra toate evenimentele care se petrec acum în Ucraina și pentru a spune lumii adevărul despre invazia Rusiei”, potrivit comunicatului Administrației Prezidențiale ucrainene. Penn a vizitat Biroul Președintelui și a vorbit cu viceprim-ministrul Irina Vereshchuk, precum și cu jurnalişti locali și membri ai armatei ucrainene”, potrivit Reuters.

sean, penn, ucraina, kiev
Foto credit colaj Metro UK.

Sean Penn a plecat pe jos spre Polonia, împreună cu o coloana de refugiați compusă numai din femei și copii

Sean Penn, în vârstă de 61 de ani, a postat pe fluxul său de Twitter o fotografie în care-l vedem că poartă un rucsac și ține în mână un bagaj pe roți, în timp ce înaintează cu greu de-a lungul drumului. „Împreună cu cei doi colegi am mers mile până la granița poloneză, după ce ne-am abandonat mașina pe marginea drumului. Aproape în toate mașinile din această fotografie sunt doar femei și copii, mulți dintre ei fără niciun bagaj, iar mașina este tot ce au”.

sean, penn, ukraina
„Împreună cu cei doi colegi am mers mile până la granița poloneză, după ce ne-am abandonat mașina pe marginea drumului”. Foto Sean Penn, Twitter.
sean, penn
Sean Penn in Ucraina, Foto Ukrinform.
Sean Penn despre Trump: “Aveam sentimentul că o persoană cu o mitralieră trage asupra asupra celor mai vulnerabile comunități”

Sean Penn este faimos și pentru activismul său politic și implicarea în cauze umanitare. L-a criticat pe Donald Trump pentru modul în care a gestionat pandemia Covid: “Atunci când eu și echipa mea veneam acasă de la centrele de testare și de vaccinare seara târziu, în special în perioada Trump, și vedeam știri revoltătoare, aveam sentimentul că o persoană cu o mitralieră trage asupra asupra celor mai vulnerabile comunități”. Starul s-a alăturat victimelor uraganului Katrina, celor afectați de cutremurul din Haiti din anul 2010 sau de inundațiile din Pakistan. În anul 2016, Sean Penn a reușit să-i ia un interviu, în secret, lui Joaquin “El Chapo” Guzman, baronul mexican al drogurilor, în ascunzătoarea sa din junglă.

sean, penn, kiev, ucraina
Sean Penn la Kiev, Foto Joblo.com.
Sean Penn: “Dacă permitem ca Ucraina să lupte singură, sufletul nostru american este pierdut”

Într-o declarație făcută săptămâna trecută, Sean Penn, protagonistul filmelor preamiate cu Oscar „Mystic River” și „Milk” a lăudat poporul ucrainean pe care îl vede ca pe „simbol istoric a curajului” și a numit Ucraina „vârful suliței pentru îmbrățișarea democratică a viselor. Dacă permitem să lupte singură, sufletul nostru american este pierdut”, a mărturisit Sean Penn. Documentarul realizat de Sean Penn despre războiul din Ucraina este o producție Vice Studios în asociere cu Vice World News și Endeavour Content.

 

Cookies