ARHIVA B365

Se vor ridica din nou maşinile parcate neregulamentar, în Capitală. Cât va costa taxa de recuperare

„În prima şedinţă de Consiliu, deci proxima şedinţă de Consiliu vom supune spre aprobarea consiliului un regulament pentru ridicarea maşinilor care, în principal, blochează intrări, blochează traficul. Nu neapărat că dorim… nu dorim noi să îi penalizăm pe posesorii de auto, dar vă spun, există zone foarte aglomerate, cu parcări private, care au zeci, sute de locuri şi nu parchează acolo. De exemplu Colentina, Moşilor, parcarea din Pasajul Obor, în fiecare zi sunt sute de locuri goale. Atunci normal că îl voi penaliza pe cel care îmi parchează în rond sau pe artere de circulaţie. Ridicarea mașinilor va fi făcută de Poliţia Locală şi ADP. Taxa va fi… eu ştiu… probabil până în 500 de lei. Va fi tot supusă spre aprobare Consiliului Local. Vor fi ridicate mașinile care blochează stațiile RATB, trotuarele, drumul. Vine perioada de vacanţă şi traficul o să fie mult mai fluid, dar gândiţi-vă că neapărat în septembrie trebuie să începem ridicarea acestor mașini”, a declarat Toader Mugur Mihai, primarul Sectorului 2, într-un  interviu acordat Hotnews. 

Conform sursei citate, administraţia locală construieşte în prezent mai multe parcări supraterane, în diferite locaţii din sector. 

„Avem o problemă cu identificarea terenurilor pretabile. Pentru că era un proiect destul de avansat şi în campanie am spus, de exemplu o parcare supraetajată pe Ziduri-Moşi, dar pe urmă, verificând documentaţiile, este vorba de un ovoid foarte mare de 2000, care ar trebui mutat, costurile sunt mai mari decât costurile de construcţie a parcării. Am identificat şi avem acum în licitaţie parcări supraetajate, în Chişinău, numerele 12 şi 16 și Colentina 23-25, Aleea Dobrina şi Ciocârliei. Aici vorbim de parcări supraetajate.
În ceea ce privește acele parcări modulare inteligente, din 10-12 locaţii, am reuşit acum să demarez, să spunem, procedurile numai pentru două. Ambele sunt în Pantelimon. Acolo este o nevoie stringentă. Dar numai pentru aceste două. De ce? Pentru că au fost tot felul de discuţii cu asociaţiile de locatari – că fac zgomot. Lucru care nu-i deranjant, sau nu este adevărat. În general, am putea să le amplasăm pe zonele unde sunt deja parcări de reşedinţă şi cei care au, normal că vin cu scandal că ei n-au nevoie. Până la urmă, poate o să facem şi puţin forţat lucrul ăsta.

Parcările supraetajate vor avea, în funcţie de dimensiuni, în jur de 60-120-200 de locuri, şi acestea inteligente – sunt mai multe tipuri. Sunt, de fapt tipizate, cu 12, 24 locuri. Se va stabili un tarif lunar pentru cele tip carusel. Şi pentru celelalte, folosite ca parcare de reşedinţă, acelaşi lucru. Singura diferenţă, cele de tip carusel sunt mai costisitoare şi tariful va fi mai mare”, a specificat edilul. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button