Se vor face transplanturi de măduvă la spitalul Colţea

de:
17 nov. 2010
0 Afișari
Se vor face transplanturi de măduvă la spitalul Colţea

Spitalul Colţea va avea în curând o cameră sterilă, necesară pentru transplanturile medulare. În acest scop, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat prin vot, în şedinţa de miercuri, alocarea a cinci milioane de lei din bugetul oraşului, cu ocazia rectificării bugetare.

În aceeaşi şedinţă, Consiliul a hotărât să aloce cinci milioane de lei pentru servicii de salubrizare în sectorul 5, de care se va ocupa Municipiul Bucureşti, în acest sector neexistând contract pentru astfel de servicii.

La această rectificare, RADET va primi, în urma unui amendament PDL, un plus de 15 milioane de lei, pentru plata unei părţi a datoriilor la ELCEN, care se ridică la  226 de milioane de lei, pentru anul acesta. Primăria alocase deja 147 de milioane pentru RADET, pentru susţinerea subvenţiilor la încălzire.

Consiliul General va mai face o rectificare a bugetului în luna decembrie, la care este posibil ca RATB şi RADET să primească fonduri suplimentare. Totuşi, o parte dintre consilieri au protestat faţă de acordarea nediferenţiată de subvenţii pentru transport şi încălzire pentru toţi locuitorii Capitalei, nu doar pentru cei cu venituri mici. Primarul Sorin Oprescu a promis că în luna decembrie va prezenta un audit extern pentru cele două regii în cauză.

Cookies