Se vor da sancţiuni de până la 2.000 de lei pentru cei care strâng fondul clasei

18 iun. 2021
137 afișări
Se vor da sancţiuni de până la 2.000 de lei pentru cei care strâng fondul clasei

Un proiect de lege iniţiat de USR-PLUS arată că se vor da sancțiuni pentru cei care strâng fondul clasei cu sume cuprinse între 1000 şi 2.000 de lei.

Sancţiuni de până la 2.000 de lei pentru cei care strâng fondul clasei. Parlamentarii USR-PLUS au depus în Parlament o nouă iniţiativă legislativă în care solicită ca practica strângerii fondului clasei şi al şcolii să fie pedepsită cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei.

 

„Interzicem prin lege fondul școlii și fondul clasei și introducem sancțiuni! Am depus astăzi în Parlament o nouă inițiativă legislativă în care solicit ferm ca practica strângerii ilegale de bani de la părinți și copii să fie eliminată și pedepsită.

Anticipăm faptul că, aceste modificări legislative propuse vor duce la o corijare definitivă a modului în care elevii, părinții, dascălii, personalul din toate unitățile de învățământ și chiar factorul politic, văd și înțeleg obișnuința de a solicita, în mod regulat, la intervale de timp repetate, sume de bani pentru a putea oferi elevilor o educație adecvată în cele mai bune condiții.

În al doilea rând, părinții sau cei care susțin financiar educația unor elevi vor putea resimți o așa-numită relaxare fiscală, deoarece nu va mai exista grija unor astfel de propuneri.

În al treilea rând, persoanele aflate în conducerea unităților de învățământ vor avea șansa adevărată de a manageria un buget de venituri și cheltuieli în vederea asigurării dreptului la educație al tuturor elevilor”, a scris deputatul USR-PLUS Filip Hăvârneanu, pe pagina de Facebook.

Ce spun părinții despre amenzile pentru fondul clasei

Reprezentanţii părinţilor au reacţionat imediat la aflarea veștii despre acest proiect de lege.

„Vai mama voastră! În lipsă de activitate, vă băgați în seamă. Fondul școlii este interzis. Să-mi arate deștepții care susțin acest lucru… UNDE ESTE PERMIS? Doar asociațiile cu PJ pot strânge cotizații și sponsorizări. E simplu… Că fraierii ii spun fondul clasei… e o altă poveste”, a scris Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – învățământ preuniversitar, pe Facebook.

Cookies