Se toarnă prima placă de beton la Pasajul Metalurgiei. Lucrările sunt tot mai aproape de finalizare

22 feb. 2023
2795 Afișari
Se toarnă prima placă de beton la Pasajul Metalurgiei. Lucrările sunt tot mai aproape de finalizare
Se toarnă prima placă de beton la Pasajul Metalurgiei. Lucrările sunt tot mai aproape de finalizare | Sursă foto: Facebook-Daniel Băluță

Primarul Daniel Băluță a anunțat că miercuri, 22 februarie 2023, muncitorii ce se ocupă de execuția lucrărilor de la Pasajul Europa Unită, sau Metalurgiei așa cum îi zic bucureștenii, toarnă prima placă de beton.

Pasajul Metalurgiei – azi se toarnă prima placă de beton

Lucrările de la Pasajul Europa Unită din Sectorul 4 sunt tot mai aproape de finalizare. Primarul Daniel Băluță le-a transmis cetățenilor că astăzi va fi turnată prima placă de beton la calea de rulare a pasajului.

În total, șase autobasculante sunt pregătite. Acestea sunt încărcate cu circa 60 de metri cubi de material, iar muncitorii sunt pregătiți să execute lucrarea conform proiectului, transmite edilul.

Le urez mult succes, a transmis Daniel Băluță muncitorilor.

Lucrările de la Pasajul Metalurgiei din Sectorul 4
Lucrările de la Pasajul Metalurgiei din Sectorul 4 | Sursă foto: Facebook-Daniel Băluță

Într-un mesaj transmis cu o săptămână în urmă, primarul a informat care sunt următorii pași ai execuției. Astfel că, după turnarea primei plăci de beton urmează să fie turnate:

  • Două straturi de hidroizolație,
  • Două straturi de asfalt.

Te-ar mai putea interesa și: 

Pasajul ar trebui finalizat până în luna august 2023

Montarea predalelor, peste care este turnată acum prima plată de beton, a fost finalizată cu o săptămână în urmă, pasajul rutier din Sectorul 4 începând să prindă contur.

Pasajul Europa Unită este una dintre cele mai importante și mai mari investiții de infrastructură demarată în Sectorul 4. Acesta are scopul de a decongestiona traficul din zona respectivă care este extrem de aglomerată la acest moment, fiind și foarte circulată.

Pasajul este realizat la intersecția dintre Bulevardul Metalurgiei și strada Turnu Măgurele și se întinde pe o suprafață de 650 de metri.

Acesta va avea câte două benzi pe fiecare sens de mers. Daniel Băluță, le transmitea bucureștenilor în 2022 că pasajul va fi realizat conform tuturor cerințelor și celor mai noi reglementări rutiere ce sunt impuse în domeniu.

Lucrările au fost începute încă din luna februarie a anului 2022. Termenul pentru finalizarea acestora este de 18 luni, astfel că Pasajul Metalurgiei ar fi gata în luna august a acestui an.

Cookies