Se țin baluri de absolvire și banchete în București? Ce spune Alin Stoica, prefectul Capitalei

25 mai 2021
126 Afișari
Se țin baluri de absolvire și banchete în București? Ce spune Alin Stoica, prefectul Capitalei

Noua relaxare a restricțiilor se apropie cu pași repezi, mai sunt doar 6 zile până la introducerea noilor măsuri, pe 1 iunie, motiv pentru care prefectul Capitalei, Alin Stoica, a adus o serie de precizări legat de măsurile la care s-ar putea aștepta bucureștenii începând cu săptămâna viitoare.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat pentru Antena 3 că este posibil ca evenimentele de tip banchet sau bal de absolvire să se organizeze, însă condițiile de organizare a acestora vor fi stabilite în urma ședinței de miercuri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Mai mult, prefectul promite că vor participa toți elevii la festivitățile de absolvire, însă se va impune un număr-limită, pentru a asigura un grad de siguranță.

„La festivitățile de absolvire, probabil că da, vor putea participa, însă vom avea o claritate mai mare mâine, după ce Comitetul Național pentru Situații de urgență va decide care vor fi condițiile în care se vor desfășura diferite activități de la 1 iunie.

Cu siguranță vor exista aceste festivități, e un moment important. Condițiile efective le vom afla după ședința de mâine. O să fie o festivitate de absolvire organizată în așa fel încât să participe toți elevii, dar organizată în așa fel încât să nu se depășească un anumit număr.”, a precizat Alin Stoica.

Vor fi permise și petreceri mici de pe 1 iunie, spune prefectul

Alin Stoica anunță că, începând cu 1 iunie, va fi permisă organizarea de petreceri mici, atât în interior cât și în exterior, dar momentan această măsură este în stadiul de propunere.

„Din informațiile pe care le-am avut de la ultimul Comitet pentru Situații de Urgență, vor fi permise mici petreceri, cu un număr limitat de oameni, și în spații închise și în spații deschise, după 1 iunie. Vom vedea dacă se va menține această propunere.

Ne așteptăm, în urma ședinței de ieri, pe care am avut-o cu prim ministrul și cu ministrul de Interne, la măsuri ceva mai relaxate de la 1 iunie. Vom vedea dacă se va menține această propunere și după ziua miercuri și dacă va fi inclusă în hotărârea de Guvern care să și permită organizarea acestor petreceri.

Numărul prevăzut este posibil să acopere o clasă. Cu siguranță fiecare clasă da, dar petreceri la care să participe tot anul, nu știu dacă vor putea fi permise”, a explicat Alin Stoica.

Ce măsuri intră în vigoare de la 1 iunie

Care sunt măsurile despre care se știe momentan că intră în vigoare începând de la 1 iunie:

– restaurantele se redeschid la capacitate de 50%

– barurile, cafenelele, cluburile, se redeschid la capacitate de 50% doar pentru persoanele vaccinate

– nunțile vor fi permise în exterior la capacitatea de 70% din locuri și la 50% în interior

– nunțile vor putea fi organizate fără restricții dacă toate persoanele sunt vaccinate

– sălile de sport, deschise fără restricții pentru persoanele vaccinate

– meciurile cu spectatori, la capacitate de 25% pentru persoanele vaccinate

Prefectul Alin Stoica dorește cât mai multe facilități pentru cei vaccinați

Stoica a declarat că ar fi „de bun augur” ca persoanele imunizate să aibă cât mai multe beneficii, pentru a se promova campania de vaccinare.

„Cred că este de bun augur să se deschidă toate aceste activități pentru persoanele vaccinate, în așa fel încât să promovăm și campania de vaccinare. Eu mi-aș dori să văd cât mai multe facilități pentru persoanele vaccinate. În această perioadă nu mai există o problemă de accesibilitate pentru vaccinare, vaccinarea este deja accesibilă tuturor persoanelor fără niciun fel de programare”, a precizat Alin Stoica.

 

 

Cookies