ARHIVA B365

Se termină garanţiile pentru programul „Prima Casă”: BCR va cere suplimentarea fondurilor

De la începutul acestui an, aproape 16.000 de familii şi-au cumpărat locuinţe prin programul Prima Casă, potrivit celor mai recente date de la Fondul de Garantare.

BCR, cea mai mare bancă din România, anticipează că va epuiza până în luna octombrie plafonul de garanţii de 490 de milioane de lei alocat băncii pentru Prima Casă 2015.

„Vom solicita suplimentarea plafonului astfel încât să asigurăm continuitatea acordării de credite Prima Casă până la sfârşitul anului”, au precizat pentru Economica.net reprezentanţii BCR.

BCR a acordat în acest an 3.500 de credite Prima Casă, în valoare totală de 620 de milioane de lei, şi estimează că are o cotă de piaţă de 20% în program.

Anterior, BRD, a doua bancă din România ca mărime, estima că va termina banii alocaţi pentru garanţii în cadrul Prima Casă 2015 undeva în luna septembrie.

Programul „Prima Casă” va continua şi la începutul anului viitor, până se legiferează Prima Casă 2016, prin completarea plafonului de garanţii din banii rambursaţi de clienţii existenţi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button