Se strâng donații pentru caii salvați de la moarte, animale ținute în frig, fără apă și fără mâncare pe lângă București. Este nevoie de alimente și medicamente

14 feb. 2023
931 afișări
Se strâng donații pentru caii salvați de la moarte, animale ținute în frig, fără apă și fără mâncare pe lângă București. Este nevoie de alimente și medicamente
Se strâng donații pentru caii salvați de la moarte, animale ținute în frig, fără apă și fără mâncare pe lângă București. Este nevoie de alimente și medicamente | Sursă foto: Facebook-Daniel Buzdugan

Protecția Animalelor C. J. Ilfov a salvat, zilele trecute, 35 de cai de pe o proprietate privată aflată în județul Ilfov, localitatea Nuci. Animalele erau ținute în condiții neconforme de o femeie care le avea în grijă.

Se strâng donații pentru caii salvați de lângă București

Caii au fost lăsați să moară de foame de către femeia care ar fi trebuit să se ocupe de ei. Aceasta nu le-a oferit apă și mâncare, iar pe toată perioada rece patrupedele au fost lăsate în frig, fără adăpost.

Protecția Animalelor C. J. Ilfov a reușit să salveze animalele și să le ducă la un centru de echitație, Pony Express Periș, și la Adăpostul pentru Cai „Steaua Speranței”. În total, 35 de cai au fost salvați. Din nefericire, 8 animale au murit deoarece au fost lăsați în frig și zăpadă, fără apă și mâncare.

Ieri, Daniel Buzdugan a publicat pe pagina sa de Facebook povestea cailor și a făcut un apel către iubitorii de animale care doresc să întindă o mână de ajutor.

Sâmbătă seara Maria a venit acasă de la echitație plângând în hohote și povestindu-mi despre cei 35 de cai salvați. M-a rugat să merg cu ea a doua zi la centru de echitație să fac poze și să fac apel la oamenii adevărați care vor putea contribui cu ajutoare, a transmis Daniel Buzdugan.

Animalele au nevoie de hrană și medicamente

Daniel Buzdugan a transmis și care sunt produsele de care este nevoie pentru a putea pune pe picioare caii.

Oamenii sunt încurajați să doneze în principal alimente pentru animalele care sunt găzduite la Școala de echitație Pony Express Periș, însă sunt necesare și medicament.

Iată ce pot dona persoanele care doresc să întindă o mână de ajutor:

  • Fân,
  • Saci de morcovi,
  • Lucernă,
  • Cereale: ovăz, grâu,
  • Crutoane de orz,
  • Medicamente.

Oamenii care doresc să ajute și să facă donații îl pot contacta pe profesorul de echitație de la Pony Express Periș, Cezar Manolescu, cel care și-a asumat sarcina de a avea grijă ce cai. Numărul de telefon al acestuia este – 0741068148.

În acest moment animalele se află în afara oricărui pericol, fiind ținute la căldură și hrănite în mod corespunzător, astfel încât să își poată reveni.

Cookies