Se scumpesc biletele STB și călătoria cu metroul. Noi tarife intră în vigoare de la 1 august

13 iul. 2021
19571 Afișari
Se scumpesc biletele STB și călătoria cu metroul. Noi tarife intră în vigoare de la 1 august
Se scumpesc biletele STB și călătoria cu metroul. Noi tarife intră în vigoare de la 1 august

Se scumpesc biletele STB și călătoria cu metroul. Ministerul Transporturilor anunță că, de la 1 august, Metrorex și STB își armonizează oferta comercială, acesta fiind un prim pas spre integrarea transportului în comun din Capitală și zona metropolitană.

Se scumpesc biletele STB și călătoria cu metroul. Ne așteaptă un val de scumpiri de la 1 august în ceea ce privește transoportul în comun din Capitală. Conform unui anunț al Ministerului Transporturilor, o călătorie cu autobuzul va costa, de luna viitoare, 3 lei față de 1,3 lei cât este în prezent. Pe de altă parte, îo călătorie cu metroul va ajunge tot la 3 lei, față de 2,5 lei cât este în prezent.

Tarifele nu au mai crescut de câțiva ani

STB și Metrorex precizează că această scumpire este una normală, dat fiind faptul că tarifele nu au mai crescut din 2008, respectiv 2014.

Se scumpesc biletele STB și călătoria cu metroul. Noile tarife:

  • O călătorie cu mijloacele de tansport în comun STB va costa 3 lei față de 1,3 lei în prezent. 10 bilete vor putea fi achiziționate cu 25 lei.
  • La metrou, prețul unei călătorii crește de la 2,5 lei la 3 lei.
  • O călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei. Pentru această sumă, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul și 90 de minute în transportul în comun terestru.
  • Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.
  • Se elimină noțiunea de abonament „de zi”
  • Ca și noutate, abonamentele de 24 și 72 de ore vor fi valabile pentru acel interval de la momentul emiterii
  • Vor exista abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni. Prețurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre rețele (140 de lei în comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB / Metrorex).

Potrivit STB și Metrorex „încasările suplimentare generate de această măsură se vor reflecta direct în condițiile de călătorie – prin investițiile pe care cele două companii le vor putea efectua”.

Sursa foto: playtech.ro

Cookies