Se scumpesc asigurările obligatorii pentru șoferii din București și Ilfov. Noile tarife RCA ar urma să intre în vigoare la anul

30 mai 2024
4456 afișări
Se scumpesc asigurările obligatorii pentru șoferii din București și Ilfov. Noile tarife RCA ar urma să intre în vigoare la anul
Se scumpesc asigurările obligatorii pentru șoferii din București și Ilfov. Noile tarife RCA ar urma să intre în vigoare la anul. Foto simbol: Freepik/jcomp

Șoferii din București și din Ilfov ar urma să plătească mai mult pentru asigurările RCA auto față de șoferii din restul țării. Modificarea este posibil să se aplice de anul viitor.

Șoferii din București și Ilfov, dezavantajați: Prețuri mai mari la asigurările RCA auto

Modul de calcul al tarifelor de referință s-ar putea schimba și posibil să fie aplicat după ce expiră actuala plafonare a prețurilor pentru asigurările RCA auto.

În regiunea București-Ilfov sunt aproape 20% din totalul mașinilor din România: aproape 1,5 milioane de vehicule.

ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) a angajat o firmă independentă pentru a calcula prețurile de referință a polițelor auto obligatorii. Această firmă urmează să facă mai multe schimbări la formula de calcul a asigurărilor, conform unor surse citate de Economica.

Propunerea vine în contextul în care în București și Ilfov sunt cele mai multe accidente rutiere din țară

Propunerea vine în contextull în care în București și în Ilfov sunt cele mai multe accidente rutiere comparativ cu restul țării, iar valoarea daunelor este printre cele mai mari din România.

În trecut, reprezentanții ASF au spus că Bucureștiul ocupă primul loc din Europa la capitolul daune.

Alte propuneri ce ar putea deveni realitate: prețurile ar putea fi diferite în funcție de puterea mașinii nu de capacitatea cilindrică, dar și un segment special pentru camioanele mari (care produc multe accidente).

Schimbările ar urma să se aplice după ce expiră plafonarea prețurilor la asigurările RCA. În prezent, plafonarea se menține până la finalul lunii iunie.

Totodată, în prezent, asigurătorii deja aplică prețuri mai mari șoferilor care au mașinile înmatriculate în Capitală și zonele urbane cu aglomerări mari.

Noul sistem de calcul ar putea fi aplicat undeva pe la finalul acestui an sau la începutul anului 2025.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies