ESENTIAL

Se schimbă ţigările: dacă nu tragi constant, tutunul se va stinge VEZI DE CÂND

Hârtia specială din care vor fi confecţionate ţigaretele cu tendinţă redusă de aprindere va împiedica arderea până la capăt, dacă fumătorul nu trage constant.

Noile produse din tutun le vor înlocui pe cele actuale, obligatoriu, începând de pe 17 noiembrie 2011, a anunţat conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată marţi. „Noile ţigarete vor fi confecţionate dintr-o hârtie specială. Există câteva porţiuni, pe lungimea ţigării, şi dacă nu se trage din ea, în mod lent se stinge, având posibilitatea să o aprinzi din nou ulterior”, a explicat preşedintele ANPC, Constantin Cerbulescu.

Noile ţigări sunt obligatorii ca o măsură de reducere a numărului de incendii provocate de ţigaretele aprinse şi uitate la întâmplare. “Ţigările cu tendinţă redusă de aprindere sunt conforme cu cerinţele de securitate obligatorii prevăzute în Directiva 2001/95/CE privind securitatea generală a produselor (GPSD). Această directivă a fost transpusă în legislaţia naţională prin Legea nr. 245/2004 privind securitatea generală a produselor. Autorităţile de supraveghere a pieţei din toate statele membre se vor asigura că toate ţigările de pe piaţa comunitară vor fi sigure pentru consumatori şi vor verifica respectarea standardelor menţionate începând cu data de 17 noiembrie 2011″, se precizează într-un comunicat al ANPC.

Conform sursei citate, după data de 17 noiembrie 2011, dacă vor mai fi găsite pe piaţă pachete de ţigări fără tendinţă redusă de aprindere, aşa cum sunt cele de acum, ele vor fi confiscate. Legea prevede sancţiuni cuprinse între 3.000 şi 30.000 de lei pentru producătorii de tutun care nu se conformează, respectiv până la 7.000 de lei pentru distribuitori.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button