ȘTIRI

Se schimbă porţile de acces la metrou

Instalaţiile modernizate de acces la metrou vor putea fi folosite inclusiv de persoanele cu dizabilităţi care călătoresc pe traseul Republica-Dristor 2 (M1), Pipera-Berceni (M2) şi Preciziei-Anghel Saligny (M3). 

Noul sistem reprezintă, de fapt, o extensie a celui existent în aşa fel încât să permită accesul în staţiile de metrou şi călătorilor imobilizaţi în cărucior cu rotile. 

Contractul privind modernizarea şi extensia instalaţiilor de taxare automată, precum şi integrarea în sistemul de control acces călători a unor porţi de acces în staţiile de metrou pentru persoanele care folosesc căruciorul mobil a fost atribuit asocierii de firme S&T ROMANIA S.R.L. şi LOGIC IT CONSULT S.R.L pentru suma de aproximativ 3 milioane de lei, fără TVA. 

Asocierea de firme nu a avut alţi competitori la licitaţie, contractul fiind atribuit de Metrorex prin negociere fără anunţ de participare prealabil. 

În urmă cu un an, Metrorex a început să monteze lifturi în staţiile vechi de metrou, utilizabile atât de persoanele cu dizabilităţi cât şi de ceilalţi călători. Pentru cele 75 de lifturi din 34 de staţii de metrou, compania de transport subteran a estimat costuri de 16 milioane de euro, lucrarea fiind destul de dificilă din punct de vedere tehnic din cauză că staţiile construite înainte de 1989 nu au fost prevăzute de la bun început cu un astfel de sistem, astfel fiind necesară devierea unor reţele de cabluri sau utilităţi. Montarea lifturilor ar fi trebuit finalizată în această vară însă în prezent mai sunt staţii de metrou unde lucrările sunt în plină desfăşurare. 

Citeşte şi O staţie de pe magistrala 5 de metrou bate toate recordurile de până acum şi vezi unde vor fi amplasate staţiile de metrou pe viitorul tronson M5 Universitate-Pantelimon


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button