BAZAR

Se schimbă ora în weekend: Cum se dă ceasul duminică, la ora de vară 2014- dormim mai puțin

Când se schimbă ora? Week-ndul acesta, ultimul din martie, trecem la ora de vară 2014. Mai exact, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 30 martie 2014, ora trei va deveni ora patru, deci vom dormi mai puțin în această noapte. 

ORA EXACTĂ. Pentru TRECEREA LA ORA DE VARĂ, ceasurile vor fi date înainte cu o oră, ora 03:00 devenind ora 04:00, astfel că duminică, care va avea 23 de ore, va fi cea mai scurtă zi din an.

Când se schimbă ora?  ORA DE VARĂ 2014: Medicii sunt de părere că oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta la ora de vară, deoarece trebuie să se trezească cu o oră mai devreme decât s-au obişnuit.

Pentru cei care suferă de anumite probleme de sănătate, efectele schimbării ritmului biologic ar putea fi mai serioase.
„Cei mai mulţi dintre noi îşi vor ajusta ceasul biologic destul de rapid. După câteva zile se vor obişnui cu noul program”, spune Xiaoyong Yang, un profesor asistent la Universitatea Yale. „Totuşi, pentru anumite grupuri de oameni, cei care suferă de depresie sau de probleme cardiace, unele cercetări sugerează că (n.r. ei) dezvoltă un risc mai mare de sinucidere, respectiv, atacuri de cord”, spune Yang.

Când se schimbă ora?  ORA DE VARĂ 2014: Un studiu australian din 2008 a descoperit că riscul bărbaţilor de a se sinucide la câteva săptămâni după trecerea la ora de vară este mai mare decât în restul anului. O altă cercetare realizată în 2008, în Suedia, a relevat că numărul atacurilor de cord a crescut cu 6 sau chiar 10 procente în primele trei zile lucrătoare după schimbarea orei.

Când se schimbă ora?  ORA DE VARĂ 2014


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button