SE SCHIMBĂ modul de intrare în parcarea Aeroportului Otopeni. Cum vor avea acces maşinile

de:
01 iun. 2016
8 Afișari
SE SCHIMBĂ modul de intrare în parcarea Aeroportului Otopeni. Cum vor avea acces maşinile

PARCARE AEROPORT OTOPENI. În prezent, CN Aeroporturi Bucureşti SA caută un furnizor de servicii privind elaborarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI) şi a proiectului de execuţie (PT+DDE) în vederea modernizării sistemului de parcări de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB).

Conform expertizei tehnice, se urmăreşte înlocuirea echipamentelor /sistemelor /instalaţiilor existente în parcările AIHCB şi implementarea unei soluţii noi care să înglobeze cele mai noi tehnologii în domeniu în condiţiile în care intrările/ieşirile vor fi prevăzute cu echipamente ce utilizează tichete cu cod de bare. Noul sistem pentru parcări se va adresa atât utilizatorilor ocazionali (pe bază de tichete) cât şi abonaţilor (pe bază de card RFID) ce accesează frecvent parcările AIHCB. Echipamentele aferente noului sistem vor asigura o funcţionare optimă, indiferent de condiţiile meteorologice. 

PARCARE AEROPORT OTOPENI. Pentru elaborarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii şi a proiectului de execuţie în vederea modernizării sistemului de parcări de la aeroportul Otopeni, compania este dispusă să plătească aproximativ 55.000 euro. 

Cum se va face accesul în parcările aeroportului Otopeni

La intrarea în parcări, în proximitatea dispozitivelor de eliberare tichete, vehiculele vor fi detectate, numărul de înmatriculare al acestora urmând să fie recunoscut, făcându-se conexiunea cu tichetul eliberat prin înscrierea pe tichet a numărului de înmatriculare. 

PARCARE AEROPORT OTOPENI. Accesul în parcare a utilizatorilor ocazionali se va face după eliberarea tichetului, iar pentru utilizatorii cu abonament numai prin citirea şi recunoaşterea numărului de înmatriculare sau prin intermediul cardului de abonat în situaţia în care recunoaşterea numărului de înmatriculare nu este posibilă.

Ieşirea din parcare

La ieşirea din parcări, în proximitatea dispozitivelor de acceptare tichete, vehiculele vor fi detectate, numărul de înmatriculare al acestora urmând să fie recunoscut, făcându-se conexiunea cu numărul tichetului, iar dacă tichetul este achitat, va asigura ieşirea din parcare a vehiculelor. 

PARCARE AEROPORT OTOPENI. Pentru utilizatorii cu abonament, ieşirea din parcări se va face numai prin citirea şi recunoaşterea numărului de înmatriculare sau prin intermediul cardului de abonat în situaţia în care recunoaşterea numărului de înmatriculare nu este posibilă. 

Plata taxei de parcare pe aeroportul Otopeni se va face cu numerar şi card bancar

Automatele de plată a taxei de parcare vor permite efectuarea plăţii atât în numerar prin monede şi bancnote, cât şi cu card bancar. Utilizatorul va avea posibilitatea să aleagă modalitatea de plată: numerar (bancnote şi monede) sau card bancar, informaţiile de pe display-uri fiind vizibile indiferent de ora folosirii. Casa automată de plată va avea posibilitatea de a acorda rest în bancnote şi monede. 

PARCARE AEROPORT OTOPENI. Noul sistem de ghidare în vederea parcării va permite orientarea utilizatorilor de la intrarea în perimetrul aeroportuar (DN1) până la intrarea în parcări şi va afişa informaţii pentru „ocupat” ce vor fi reflectate cu culoarea roşu şi pentru „liber” cu verde. 

Noul sistem de taxare, implementat în 12 parcări pe aeroportul Otopeni

PARCARE AEROPORT OTOPENI. Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Otopeni are în exploatare 12 parcări, după cum urmează: 

– 5 parcări publice – parcare plecări, parcare sosiri şi trei parcări „long term”

– 1 parcare pentru personalul care lucrează la platforma aeroportuară Otopeni şi utilizatori cu abonament

– 1 parcare pentru autocare

– 4 parcări VIP, două dintre acestea fiind adiacente parcării sosiri

– 1 parcare utilizatori pe bază de contracte. 

Citeşte şi HAOSUL de pe Otopeni: Toate TAXIURILE cu tarif minim pot prelua pasageri. Măsura este TEMPORARĂ

Aeroportul Henri Coandă a schimbat recent din nou regulile pentru taxiuri. După ce a suspendat interdicţia maşinilor cu GPL, autorităţile aeroportuare au anunţat că se va deschide un nou flux de preluare a pasagerilor, amplasat la parterul terminalului, unde vor avea acces, în limita locurilor disponibile, toate taxiurile care percep tariful minim de 1,39 lei/km. Măsura este însă doar una temporară. Detalii, aici. 

Recent, pe aeroportul Otopeni au avut loc mai multe greve ale companiei care oferă servicii de curăţenie, încărcare şi descărcare bagaje, întocmire acte şi manevrare autovehicule pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă. După ce sindicaliştii şi conducerea GlobeGround România au ajuns la un acord de principiu privind semnarea unui nou contract colectiv de muncă, greva de săptămâna trecută a fost amânată, însă conflictul de muncă a rămas deschis. Amănunte, aici. 

VEZI ŞI Salariile la Aeroporturi București se majorează până la peste 9.000 de lei brut de persoană

Salariile angajaţilor de la Aeroporturi București se majorează până la peste 9.000 de lei brut, chiar dacă unul dintre acţionari consideră că creşterile salariale nu sunt acoperite de obiective concrete de performanță. Detalii, aici. 

Cookies