Se schimbă conducerea Pro TV:un lituanian în locul Ancăi Budinschi în funcția de director general

de:
15 nov. 2013
0 afișări
Se schimbă conducerea Pro TV:un lituanian în locul Ancăi Budinschi în funcția de director general

Aleksander Cesnavicius: „Sunt foarte incantat sa ma alatur echipei ProTV. Lucrez in televiziune si new media de mai bine de 10 ani si imi voi folosi experienta acumulata in acest timp pentru a face din ProTV o afacere de si mai mare success”

Christoph Mainusch, Co-CEO CME: „Sunt incantat de faptul ca Alexander va conduce operatiunea din Romania. Background-ul sau profesional, faptul ca a lucrat cu diferite culturi media sunt un plus in dezvoltarea pe care el o va aduce ProTV”, a declarat .

Cesnavicius are o experienta de mai bine de 10 ani in televiziune, fiind pana de curand la conducerea celei mai mari companii de on-line din Lituania, tara sa natala. A lucrat de asemenea pentru MTG, grupul media scandinav, cat si pentru RTL. A ocupat pozitii de conducere in televiziuni din Lituania, Ungaria, Cehia si Slovenia, dar a lucrat si la diferite proiecte de pe teritoriul Rusiei.

Acţiunile CME, compania care deţine PRO TV, s-au prăbuşit

Acţiunile grupului Central European Media Enterprises (CME), proprietarul ProTV, au înregistrat o cădere de peste 60%, după ce compania şi-a publicat rezultatele financiare şi a avertizat că ar putea să aibă probleme în rambursarea datoriilor fără capital suplimentar.

Astfel, în doar două săptămâni (în intervalul 29 octombrie-12 noiembrie), acţiunile listate la bursa de la New York ale CME s-au prăbuşit cu 63,99%.

Scăderea vine după ce CME, companie deţinută parţial de Time Warner Inc, a anunţat că evaluează mai multe opţiuni inclusiv finanţarea prin emiterea de datorii şi equity precum şi vânzarea de active pentru a-şi finanţa operaţiunile. De asemenea, compania înregistrată în insulele Bermude şi-a redus estimările pentru acest an după ce în al treilea trimestrul a înregistrat pierderi operaţionale.

Ne aşteptăm ca agenţiile de rating să reducă ratingul şi de asemenea ne aşteptăm la o emisiune de acţiuni care va avea ca efect diluarea participaţiilor actuale’, a declarat Pavel Ryska, analist la J&T Banka, în urmă cu două săptămâni.

CME este o companie de televiziune cu operaţiuni în şase state din Europa Centrală şi de Est. În România, CME include posturile de televiziune ProTV, Acasa TV, Acasa Gold TV, ProCinema, Sport. ro, ProTV Interna­tional, ProTV Chisinau si MTV România.

Pierderi masive: Au crescut de 4 ori! „Este inacceptabil”

Conform comunicatului CME, la care a fost şef Adrian Sârbu până în august 2013, grupul a realizat un venit net trimestrial de 135,8 milioane de dolari, în scădere faţă de perioada similară a anului trecut (140,1 milioane de dolari). Pierderea netă trimestrială s-a ridicat la 23,3 milioane de dolari, faţă de cele 32,6 milioane de dolari cât fusese în perioada similară a anului trecut.

Venitul net la 9 luni a fost de 453,1 milioane de dolari, în scădere faţă de perioada similară a lui 2012 când se ridicaseră la 518,7 milioane de dolari.

Cookies