Se schimbă condiţiile de înscriere la creşă şi grădiniţă, în Sectorul 4

de:
17 oct. 2012
4 Afișari
Se schimbă condiţiile de înscriere la creşă şi grădiniţă, în Sectorul 4

Anunţul a fost făcut de Piedone cu prilejul inaugurării unei noi creşe în Sectorul 4, în cursul zilei de marţi. 

După cum a precizat primarul, în prezent o parte din locurile din noile creşe deschise în Sectorul 4 sunt ocupate de copii din alte sectoare, înscrierea acestora fiind pe principiul „primul venit primul servit”. Din acest motiv, primarul Piedone intenţionează să promoveze un proiect de hotărâre de Consiliu Local Sector 4 care să permită înscrierea în unităţile de învăţământ doar pe criteriul domiciliului. 

„Sunt nevoit să iau această măsură şi să limitez accesul în creşe şi grădiniţe pe baza buletinului. Acum avem copii din sectoarele 3 şi 5 şi am întâlnit părinţi din Sectorul 4 care mi-au spus că nu au mai găsit loc. Trebuie să ne protejăm banii contribuabililor şi copiii din Sectorul 4”, a explicat Piedone care a precizat că noile unităţi de învăţământ sunt reabilitate şi modernizate din fonduri de la bugetul local, adică din taxele şi impozitele plătite de cetăţenii Sectorului 4. 

Edilul a menţionat că susţine ideea unificării bugetelor celor şase sectoare într-unul singur şi distribuirea proporţională a banilor între cele şase administraţii locale din Bucureşti pentru a elimina diferenţele existente. 

„Nu am fost de acord cu desfiinţarea primăriilor de sector, dar sunt de acord cu unificarea bugetului şi împărţirea lui în mod egal între cele şase sectoare. Eu nu mă pot compara cu Sectorul 1. Nu sunt invidios pe colegul de la Sectorul 1. Departe de mine acest lucru, dar bugetul nostru este destul de văduvit. Doar Sectorul 5 mai este după noi”, a comentat Piedone. 

Trebuie precizat că şi în alte sectoare ale Capitalei înscrierea la unităţile de învăţământ pentru preşcolari este condiţionată de domiciliul solicitantului. 

Pe raza Sectorului 4 funcţionează şase creşe şi 28 de grădiniţe. 

Cookies