Se ridică restricțiile în București. Incidența infectărilor a scăzut sub 3,5

26 apr. 2021
405 Afișari
Se ridică restricțiile în București. Incidența infectărilor a scăzut sub 3,5

Veşti bune pentru locuitorii Capitalei. Se ridică restricțiile în București, după ce rata de incidenţă a infectărilor a ajuns, potrivit DSP, la 3,46.

Se ridică restricțiile în București. Rata de infectare în București a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori fiind, luni, la ora 10:00, 3,46 la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunșat că a convocat deja Comitetul pentru Situații de Urgență și, cel mai probabil, de la ora 00.00, vor fi ridicate restricțiile de la finalul săptămânii, când circulația este restricționată de la ora 20.00, iar magazinele se închid la ora 18.00.

Se ridică restricțiile în București

Astfel, vor fi ridicate restricțiile care se aplică, din 28 martie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică – circulație restricționată de la ora 20.00 și magazine închise de la ora 18.00.

De asemenea, ar urma să fie deschise și sălile de sport, a precizat Alin Stoica.

Vor exista, în continuare, restricții cu privire la sălile de teatru sau cinematografe care nu vor fi, încă, deschise.

Sâmbătă a avut loc o altă ședință a Consiliului Municipal pentru Situații de Urgență București. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că restricțiile din București au fost prelungite, însă incidența a scăzut în prezent sub 4 la mia de locuitori, urmând ca atunci când rata de infectare coboară sub 3 să existe noi relaxări.

„În ședinta de astăzi au fost prelungite măsurile pe care le știți cu toții. Următoarele derogări: Pentru următoarea vineri, 30, Vinerea Mare, programul operatorilor economici cu publicul va fi până la ora 20, în loc de ora 18”, a declarat Prefecul Capitalei.

Măsuri de relaxare vor exista în privința circulației de noapte în contextul Paştelui Ortodox şi a sărbătorilor dedicate Ramazanului, a precizat Alin Stoica.

Sursa foto: andreearaicu.ro

Cookies