LA MINE-N CARTIER

Se ridică rablele din Sectorul 2 al Capitalei. Oamenii vor avea noi locuri de parcare

Autoritățile din Sectorul 2 al Capitalei au decis să ridice rablele de pe raza sectorului. Astfel, oamenii vor avea la dispoziție noi locuri de parcare.

Se ridică rablele din Sectorul 2 al Capitalei. Oamenii vor avea noi locuri de parcare

Toate mașinile nefolosite, abandonate, care sunt într-o stare avansată de degradare, au început să fie ridicate în Sectorul 2 din București, anunță Primăria Sectorului 2.

Se ridică rablele din Sectorul 2 al Capitalei

Sursă foto: Facebook/ Primaria Sectorului 2 Bucuresti

Iar de cele mai multe ori, aceste mașini care nu au asigurare auto și nici ITP, ocupă locurile de parcare pe de raza sectorului. Să nu uităm că Bucureștiul suferă la capitolul locurilor de parcare disponibile pentru cetățeni.

Recomandăm și: Condiții noi pentru închirierea unui loc de parcare în Sectorul 2

Poliția Locală din Sectorul 2 are o bază de date cu locațiile în care se află aceste mașini, întocmită după următoarele criterii:

  • mașini abandonate
  • aflate pe domeniul public sau privat de cel puțin 6 luni
  • mașinile care nu respectă condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice.

Astfel, Poliția Locală i-a somat pe proprietarii mașinilor aflate în aceste situații. Autoritățile le solicită șoferilor să ridice mașinile aflate pe domeniul public în termen de 5 zile.

În momentul în care au trecut 10 zile de la data comunicării somației, iar șoferii nu au luat nicio măsură, ADP Sector 2 urmează să acționeze și să ridice rablele din sector.

Oamenii vor avea noi locuri de parcare

Această operațiune a început de săptămâna trecută, când în Sectorul 2 au fost ridicate 10 mașini nefolosite și abandonate.

Primăria Sectorului 2 spune că această operațiune are scopul de a elibera spațiul public și locurile de parcare, care sunt ocupate inutil.

Recomandăm și: O mașină parcată zile-n șir pe o trecere de pietoni din S4 a fost ridicată. Cât costă recuperarea și cât durează

Experții transmit că 150 de mii de mașini din București sunt mai vechi de două decenii. Problema este că aceste autoturisme sunt parcate peste tot prin Capitală, oraș care are un deficit de locuri de parcare.

Mașinile vechi nici nu mai ajung la stațiile speciale pentru inspecția tehnică periodică (ITP), dar șoferii continuă să meargă cu aceste adevărate pericole pe roți.

8 milioane de autoturisme sunt înmatriculate în prezent în România, dar doar 5 milioane dintre aceste mașini au valabil certificatul de Inspecție Tehnică Periodică.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button