Se ridică mașinile abandonate de pe străzile din Sectorul 5. Poliția Locală eliberează domeniul public

23 iul. 2022
831 Afișari
Se ridică mașinile abandonate de pe străzile din Sectorul 5. Poliția Locală eliberează domeniul public
Se ridică mașinile abandonate de pe străzile din Sectorul 5. Poliția Locală eliberează domeniul public | Sursă foto: Facebook-Primăria Sectorului 5

Primăria Sectorului 5 a anunțat, vineri 22 iulie, că au fost intensificate acțiunile de ridicare a mașinilor abandonate pe domeniul public.

Poliția Locală a Sectorului 5 ridică mașinile abandonate

Bucureștiul este plin de mașini pe care nu le mai folosește nimeni, care stau și ruginesc în parcări sau pe domeniul public. Sunt sute de astfel de vehicule prin tot orașul, iar prezența lor încurcă traficul și așa extrem de aglomerat.

Mașinile abandonate sau fără stăpân ce ocupă străzile și locurile de parcare din Sectorul 5, vor fi ridicate de către Direcția Generală de Poliție Locală, conform cu prevederile Legii 421/2002.

Scopurile principale ale aceste acțiuni întreprinse de polițiștii locali sunt:

  • Eliberarea domeniului public,
  • Protecția mediului înconjurător,
  • Menținerea unui mediu de viață sănătos pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 5.

Activitățile polițiștilor s-au desfășurat pe arterele principale din Sectorul 5, în mod special în zonele unde circula transportul în comun de suprafață.

Peste 400 de vehicule ridicate în ultimele 4 luni

Pe lângă eliberarea domeniului public, aceste acțiuni vor ajuta și la fluidizarea traficului rutier, care este extrem de aglomerat în mare parte din București.

După cum a informat Primăria Sectorului 5, în urma acțiunilor de ridicare ce au fost întreprinse de către polițiști, în ultimele 4 luni, au fost ridicate 480 de mașini ce erau abandonate pe domeniul public sau care nu aveau stăpân.

Cetățenii din Sectorul 5 pot semnala locurile unde sunt vehiculele abandonate pentru ca acestea sa fie ridicate de autorități. Sesizările pot fi făcute la:

Cookies