Se ridică din nou maşinile parcate ilegal în Sectorul 2

de:
30 sept. 2011
11 Afișari
Se ridică din nou maşinile parcate ilegal în Sectorul 2

Potrivit hotărârii Consiliului Local Sector 2, adoptată vineri cu majoritate de voturi, activitatea de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumului public şi care încurcă circulaţia, va fi practicată de firma Supercom SA până pe data de 31 ianuarie 2012.

Iniţial, proiectul de hotărâre de CL, propus de Poliţia Locală Sector 2, prevedea ca societatea să opereze numai până când va fi desemnat un nou operator privat, prin licitaţie publică, programată să se desfăşoare pe data de 25 octombrie 2011. Consilierul local Petre Chirică (PNG) a propus însă un amendament prin care solicita ca Supercom să iasă pe traseu până la sfârşitul lunii ianuarie a anului viitor. Propunerea sa a fost aprobată şi de ceilalţi colegi din Consiliu.

În luna septembrie 2011, serviciul de ridicări auto al Supercom nu a funcţionat în Sectorul 2 întrucât contractul dintre administraţia locală şi societatea menţionată era expirat încă de pe data de 29 iulie 2011. El a mai fost o dată prelungit până la finele lui august 2011, tot printr-un act adiţional, însă la licitaţia organizată de administraţia locală nu s-a prezentat niciun ofertant.

Tarife mai mici cu 40%

Licitaţia pentru desemnarea unei noi firme de ridicări auto în Sectorul 2 va fi reluată pe 25 octombrie 2011. Potrivit raportului de specialitate întocmit de Primăria Sectorului 2, serviciul de ridicare, transport şi depozitare a maşinilor parcate neregulamentar ar urma să fie concesionat pe o perioadă de zece ani.

Consiliul Local Sector 2 a decis în iunie ca tarifele de recuperare a autoturismelor să scadă cu 40%. Astfel, dacă va fi desemnat un nou operator, bucureştenii ar urma să plătească 150 de lei pentru ridicarea maşinii parcate ilegal (în loc de 250 lei), la care s-ar adăuga încă 250 de lei pentru transportul autoturismului şi aceeaşi sumă pentru depozitare (în primele 24 de ore – gratis), adică 650 de lei în total.

Cu tarifele diminuate cu 40%, autorităţile estimează că firma care va câştiga licitaţia de ridicare a autoturismelor parcate ilegal pe raza Sectorului 2 va obţine un profit net de 1,75 milioane euro în zece ani. Acelaşi operator va plăti la primărie şi o redevenţă minimă de 10% din încasări.

SC Supercom SA este controlată de familiile Bucu şi Ciuclea. Fostul senator PSD Ilie Ciuclea este acum adjunctul primarului Neculai Onţanu la şefia UNPR Bucureşti.

Cookies